Demirören’e satılan Doğan’da kıyım sürüyor

Demirören’e satılan Doğan’da kıyım sürüyor

Demirören Grubu’na satılan Doğan Medya’da işten çıkarmalar sürüyor. Eski Kanal D Ana Haber spikeri ve CNN Türk Haber Müdürü ile de yollar ayrıldı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen havuzdaki medya gruplarından Demirören’e satılan Doğan Medya Grubu’nda kıyım devam ediyor.

Satıldığı günden itibaren işten çıkarmaların başladığı Doğan Grubu’na bağlı CNN Türk ve Kanal D’de yeni ayrılık haberleri geldi.

Ana akım medyanın en güçlü haber kanallarından biri konumunda olan CNN Türk’te, ekran yüzleri ve editörlerinin ardından bugün kanalın kuruluşundan beri içinde yer alan Haber Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav’la da yollar ayrıldı. Ancak bu ayrılık diğerlerinden çok daha farklı bir şekilde gerçekleşti.

Medyaradar’da yer alan habere göre gazetecinin ayrılık öncesi içerdeki izinlerini kullanılması istendi. Bu süre ise 277 gün yani 11 aya denk geldi.

‘UZUN BİR TATİLE GİDİYORUM’

Türkiye basın tarihinde bir ilk olacak bu süreye Boratav da mizahi bir dille yaklaştı. Boratav açıklamasında şunları söyledi:

“Sevgili arkadaşlar, yönetim, yıllık izin planlaması çerçevesinde, birikmiş izinlerimi eritmemi istedi. Bu nedenle, uzunca bir süre tatildeyim. Yoğunlaşan seçim gündeminde, herkese kolaylıklar dilerim.”

ESKİ KANAL D ANA HABER SPİKERİ CEBE DE ÇIKARILDI

Ayrılık haberi bu isimle sınırlı kalmadı. Doğan TV Washington Temsilcisi Serdar Cebe’nin de görevine bugün son verildi.

Kanal D Ana Haber'de Mehmet Ali Birand'ın ölümünden sonra spikerlik koltuğuna oturan ve yıllarca bülteni sunuculuğu görevlerinde bulunan Cebe, Ahmet Hakan'ın gelişinin ardından Mayıs 2017'de Washington Temsilciliği’ne atanmıştı.

POZİSYON KAPATILDI

Öte yandan Demirören Grubu'nun son olarak Serdar Cebe'nin yürüttüğü Doğan TV Washington Temsilciliği pozisyonunu kapatma kararı aldığı, Cebe'den sonra yeni bir atamanın gerçekleştirilmeyeceği öğrenildi.

DAHA FAZLA