Demirören grubunda işten çıkarmalar sürüyor

Demirören grubunda işten çıkarmalar sürüyor

Doğan Medya Grubu’nun Mart ayında Demirören Holding’e satılmasının ardından işten çıkarmalar sürüyor. Son olarak, Hürriyet’te yazarı Taha Akyol da işten çıkarıldı.

Demirören Grubu, Hürriyet’i de bünyesinde bulunduran Doğan Medya Grubu’nu Ziraat Bankası’nın 675 milyon dolarlık kredi desteğiyle 1,1 milyar dolara satın aldıktan sonra Fikret Bila Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği’nden istifa etmişti. İstifada, Ercüment İşleyen’in Hürriyet internet sitesinin başından alınması ve Doğan Haber Ajansı yönetiminin değiştirilmesi operasyonlarının Bila’dan habersiz yapılması rol oynamıştı. El değiştirmenin hemen ardından gazete yazarlarından Melis Alphan da Hürriyet’ten istifa etmişti.

Son olarak, Doğan grubu bünyesindeyken 1991 yılında Milliyet’te yazmaya başlayan, Ekim 2011’den beri de Hürriyet’te yazan Akyol’a, yazılarına son verildiği dün (13 Eylül 2018) tebliğ edildi.

T24’ün haberine göre, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Akyol’a kararı “üzüntülerini paylaşarak ve kararı kendisinin vermediğini” belirterek tebliğ etti. Munyar, Taha Akyol’un yazılarına son verilmesini “Demirören ailesinin kararı” diyerek gerekçelendirdi.

AKYOL'DAN VEDA YAZISI

Akyol "Veda yazısı" başlığını verdiği yazısında şunları kaydetti:

“Yazarlıkta en zor olan, veda yazısı yazmaktır. Hele de yıllarca birlikte olduğu okurlara, yıllarca çalıştığı kurumlara veda etmek daha bir zordur.

Bugün bu zor vedayı yapıyorum.

Değerli okurlarıma ve çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.

En iyi dileklerimle, saygılarımla.”

DAHA FAZLA