Datça'daki Can Yücel Kültür Sanat Festivali'ne sayılı günler kaldı

Datça'daki Can Yücel Kültür Sanat Festivali'ne sayılı günler kaldı

Datça Kültür Sanat Dayanışması tarafından organize edilen Can Yücel Kültür Sanat Festivali 26, 27 ve 28 Nisan’da düzenlenecek.

İleri Haber

Datça Kültür Sanat Dayanışması’nın organize ettiği Can Yücel Kültür Sanat Festivali 26, 27 ve 28 Nisan’da gerçekleşecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Belediyesi ve Datça halkının katkılarıyla yapılacak festivalde ticari amaç güdülmezken, tüm giderler imeceyle karşılanacak. Bu sayede yurttaşlar, konserler dahil tüm etkinliklere ücretsiz katılım sağlayabilecek.

Üç gün sürecek olan etkinliklerde Nida Ateş, Luxus, Komik Günler ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinin orkestrası imeceye destek vermek için karşılıksız sahne alacak.

Müfide İnselel gibi Datça’nın müzisyenleri ve gruplarının da konser vereceğini festivalde Türkiye’nin tanınmış şairleri, edebiyatçıları, ressamları, tiyatrocuları, fotoğraf sanatçıları, söyleşilerle, dinletilerle ve sergilerle konukları kültür ve sanata doyuracak. 

FESTİVALİN SON GÜNÜNDE PİKNİK

Festivalin son günü Hızırşah’ta piknik düzenlenecek. Tüm Datçalılar festivale katılan konuklarla birlikte yeryüzü sofrası kuracak. Piknik alanında yöresel müzikler ve oyunlar eşliğinde kardeşlik, dostluk mesajları verilecek.

'YAŞASIN HAYAT, YAŞASIN SANAT'

Datça Kültür Sanat Dayanışması adına konuşan ressam İbrahim Çiftçioğlu, “Datça Antik Çağ'dan bu yana kültür sanatın merkezi oldu. Bu özelliğini bugün de sürdürüyor. Can Yücel Kültür Sanat Festivali bir festivalden öte bir etkinlik. Çünkü, tüm giderler imece usulüyle karşılanıyor. Datça halkı el ele vererek Can Yücel ismini yaşatıyor. Farklı görüşlerden, farklı kesimlerden, herkes  “kültür ve sanat” çatısı altında birleşiyor. Bu yüzden kültürel erozyona karşı durmak için hep birlikte yaşasın hayat, yaşasın sanat diyoruz” dedi.

DAHA FAZLA