Daha filmini izlemeniz için 5 neden

Daha filmini izlemeniz için 5 neden

İkinci kez vizyona girecek Daha filmini izlemeniz için 5 nedeni Sinema Kolektifi sizler için derledi.

1-İyi bir edebiyat uyarlaması olması

Filmin senaryosu, Hakan Günday’ın 2013 tarihli aynı isimli romanından uyarlanırken, senaryoya Hakan Günday dışında Onur Saylak ve Doğu Yaşar Akal katkıda bulundular. Hakan Günday’ın eseri, bu zamana kadar 19 yabancı dile çevrildi.

2-Yılın en iyi yerli filmlerinden biri olması

52. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştiren Daha, festivalin büyük ödülü Kristal Küre için yarışmıştı. Ardından 24. Adana Film Festivali’nden Yılmaz Güney Ödülü, Siyad En İyi Film Ödülü, Umut Veren Erkek Oyuncu Ödülü ve Adana Seyirci Ödülü’nü kazanan film; Malatya Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’da En İyi Film Ödülü’nü aldı. Antalya Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’nın kaldırılmasına tepki olarak İstanbul’da düzenlenen Ulusal Yarışma’dan da En İyi Film Ödülüne layık görüldü.

3-Hayat Van Eck’in unutulmaz performansı

Kandalı’da yaşayan ve geçimini göçmen kaçakçılığıyla kazanan babasına yardım eden Gaza rolündeki Hayat Van Eck, performansı ile filme çok şey katıyor. Uzun uğraşlar sonucu bu role uygun kişiyi bulan Onur Saylak baba-oğul ilişkisinin gerilimlerini ve karakterinin değişimini bize unutulmaz bir performansla izletiyor.

4-İyi bir politik alt metne sahip olması

Film, siyasi ikdidara sahip olmanın insana, siyasi iktidara sahip olan insanın ise diğer insanlara yapabileceklerine dair sert bir söyleme sahip. Aynı zamanda bu tahakküm ilişkisinin nesilden nesile nasıl aktarıldığını seyirciye vurucu bir şekilde aktarıyor.

5-Göçmen sorununa dair gerçekleri anlatması

Bu yıl Aki Kaurismaki’nin Umudun Öteki Yüzü başta olmak üzere, göçmen sorununa dair pek çok filmi izleme şansına sahip olduk. Bu açıdan Daha filmi; bu söylemi Türkiye üzerinden anlatarak, uluslararası anlamda bir işe imza atıyor.

Daha filmini izlemek için 5 neden 

 

DAHA FAZLA