Çorlu'da tren kazası: En az 10 ölü, 73 yaralı

Çorlu'da tren kazası: En az 10 ölü, 73 yaralı

Meydana gelen tren kazasında ilk açıklanan resmi verilere göre, en az 10 ölü 73 yaralı var. Katliam gibi kazaya ilişkin Erdoğan hükümetinin yayın yasağı getirmesi ise gecikmedi.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi yakınlarında Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin beş vagonu, raylardan çıkıp devrildi. Ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar sevk edildi.

Kaza, akşam saatlerinde Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Kapıkule-İstanbul seferini yapan 362 yolculu trenin beş vagonu raydan çıkarak devrildi.

Devrilen vagonlarda yaralanan yolcuların bulunduğunun belirtilmesi üzerine bölgeye çevre ilçelerden ambulanslar ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

'ÖLÜ VE YARALILAR VAR'

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptığı açıklamada, yaralı ve hayatını kaybedenlerin olduğunu söyledi.

Araçla ulaşımın güç olduğu kaza yerine ekiplerin sevki sürüyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yaşanan tren kazasında 10 kişinin öldüğü, 73 kişinin de yaralandığı belirtildi.

KAZANIN NEDENİ AÇIKLANDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca,  "Tekirdağ'daki tren kazasının aşırı yağış nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeniyle meydana geldiğinin belirlendiği" bildirildi

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Başbakanlık tarafından, Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

'RİSK, İHMAL EDİLMİŞ'

Olayın yakınındaki Sarılar Mahallesi'nde bulunan TMMOB heyeti adına konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Çorlu Temsilci Yardımcısı İlke Özkaptan, kaza bölgesine girişe izin verilmediğini söyledi. İleri Haber'in sosyal medyada dolaşan menfez fotoğrafı üzerine sorduğu soruyu cevaplayan Özkaptan, şöyle konuştu:

Eğer bu fotoğraf doğruysa ve kaza burada gerçekleşmişse, bir ihmalden söz etmek mümkündür. Burası yağmur suyunun yoğun aktığı bir menfezdir. Dolayısıyla raylar için bir risk oluştururur. Yağmur suyu taşmış ve toprağı aşındırmış olabilir. Ancak bunun düşünülmesi, hesap edilmesi ve bu alanın gerekli şekilde doldurularak yükseltilmesi gerekirdi. İncelemede bulunamadığımız için net bir şey söyleyemiyorum ancak bu görüntü, bunu ifade ediyor.

Özkaptan sözlerine şöyle devam etti:

"Bu tür kamu yapılarının denetimlerinin odalarda olması gerekirken, iktidarın oda düşmanlığı sonucu özel sektöre devredildi. Piyasalaştırılan sistem sonucu da denetim zayıfladı. Dolayısıyla sistemin eksikleri ya da hataları görünmez oldu."

DAHA FAZLA