'Çocukların Barışı' projesine Ovacık'tan 3 resim seçildi

'Çocukların Barışı' projesine Ovacık'tan 3 resim seçildi

Nâzım Hikmet'in 'Kız Çocuğu' şiirini 'Çocukların Barışı' başlığıyla dünya çocuklarıyla buluşturan projeye Ovacık'tan 3 öğrencinin resmi de seçildi.

İzel Sezer / @izelsezer

Nâzım Hikmet'in "Kız Çocuğu" şiiri, "Çocukların Barışı" başlığıyla dünya çapındaki birçok ülkeden çocuklarla buluştu. Şiir birçok dile çevrilerek dünya çapındaki sanat ve kültür merkezlerine yollanarak çocukların resimleriyle yorumlara açıldı. 

Her ülkeden 10 resmin seçildiği projede seçilen resimler Nâzım Hikmet'in 117. doğum günü olan 15 Ocak 2019 tarihinden başlayarak "Dünya Çocuklarından Barış" başlığıyla Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde sergilenecek. Seçilen resimler arasında Türkiye'nin Dersim ilinde bulunan Ovacık'tan gönderilen üç resim de bulunuyor.

'DÜNYA ÇOCUKLARINDAN BARIŞ'

Nâzım Hikmet'in "Kız Çocuğu" şiiri "Çocukların Barışı" başlığıyla Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı girişimi, Türkiye P.E.N. Yazarlar Derneği ve UPSD Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği işbirliğiyle dünya çocuklarıyla buluştu.

“Kız Çocuğu” şiirinin Almanca, Arapça, Çince, Esperantoca, Fransızca, İbranice, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Kürtçe, Portekizce ve Rusça, dillerindeki çevirileri dünya çapındaki sanat ve kültür merkezlerine yollanarak, çocukların resimleriyle yorumlarına açıldı.

Gelen resimler arasından, her ülkeden 10 resim seçildi ve bunlar Nâzım Hikmet'in 117. doğum gününü olan 15 Ocak 2019 tarihinden başlayarak "Dünya Çocuklarından Barış" başlığıyla Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde sergilenecek. Ayrıca resimlerin bir bölümü Vakfın 2019 takviminde kullanıldı.

OVACIK'TAN 3 RESİM SEÇİLDİ

Ovacık Belediyesi Çocuk Tiyatrosu'nun yaratıcı drama atölyesindeki bir etkinliği "Çocukların Barışı" projesine ayırarak gönderdiği resimlerden 3 tanesi Türkiye'den proje için seçilen resimlerden oldu. 

10 yaşındaki Dilşat Akbalık ve Azem Sefer'in resimleri proje sonunda ajandada sergilenen resimlere seçilirken, Asi Naz Çolak'ın resmi ise 15 Ocak'ta açılacak olan Dünya Çocuklarından Barış sergisinde yerini alacak.

DAHA FAZLA