Cinsel istismardan 7 kişi tutuklandı, tepki ırkçı saldırıya dönüştü

Cinsel istismardan 7 kişi tutuklandı, tepki ırkçı saldırıya dönüştü

Belediye tarafından hoparlörden Suriyelilerin ilçeden tahliye edildiği yönünde anonslar yapıldı.

Denizli'nin Kale İlçesi’nde 14 yaşında bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunan 1'i Türk vatandaşı, 6'sı Suriyeli 7 kişi tutuklanırken, 3 kişinin ise arandığı açıklandı. İlçede istismara tepki, ırkçı saldırıya dönüştü.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı istismar olayının soruşturmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Geçen salı günü, Kale Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar ve müracaatta, 14 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik 10 kişinin nitelikli cinsel istismar suçunu işledikleri iddia edildi. Bunun üzerine derhal, Kale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Mağdurun cinsel istismara dair raporları aldırıldı. Beyan doğrultusunda şüphelilerden 1'i Türk vatandaşı, 6'sı ise Suriye uyruklu olmak üzere toplam 7 kişi yakalandı. Bu kişiler, Kale Sulh Ceza Hakimliği'nce, sorgularının ardından tutuklandı. Olaya karıştıkları iddia edilen diğer 3 kişinin ise kimliklerinin tespiti ve yakalanmaları için çalışmalar sürüyor."

30 SURİYELİ AİLE İLÇEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Olayın ilçede duyulmasının ardından adliye önünde toplanan kalabalık, iki Suriyeliyi linç etmeye çalıştı. Saldırıya uğrayan Suriyeliler polis tarafından zırhlı araçla kalabalık arasından çıkarılırken, kalabalık taş ve sopalarla otomobile zarar verdi.

İlçedeki Suriyeli 30 aile güvenlik amacıyla tahliye edilerek, başka ilçelere götürüldü.

Kale Belediyesi tarafından da hoparlörden Suriyelilerin ilçeden tahliye edildiği anonsları yapıldı.

DAHA FAZLA