Cihatçılar sıkıştı, yandaşlar ağız değiştirdi: Müzakere, barışçıl çözüm...

Cihatçılar sıkıştı, yandaşlar ağız değiştirdi: Müzakere, barışçıl çözüm...

Suriye ordusu İdlib'i cihatçılardan geri almaya hazırlanırken, yandaş basında da bugün yapılacak Tahran zirvesi öncesi 'barış' rüzgarları esiyor. Cihatçıların sıkışmasından duyulan endişe ilk sayfalardan dillendirilirken, 'kimyasal silah' konulu manipülatif haberler de sürdürülüyor.

İleri Haber

Suriye ordusunun İdlib’i cihatçılardan geri alma operasyonuna ilişkin Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında, İran’ın başkenti Tahran’da yapılacak olan zirve yandaş basın tarafından bugün ilk sayfadan görüldü.

Operasyonun “ihtilaf” olarak nitelendirildiği haberlerde, Türkiye’nin “müzakere”, “diyalog”, “silahsız çözüm” gibi başlıklarla masada olacağı vurgulandı.

SABAH: DÜĞÜMÜ ERDOĞAN VE PUTİN ÇÖZECEK

Sabah gazetesi haberi “Düğümü Erdoğan ve Putin Çözecek” başlığıyla manşetten verirken, zirvede Ankara’nın “askeri çözümler dışındaki yolları savunacağı” belirtildi. Haberde Erdoğan’ın “Operasyon olursa ciddi katliam olur” sözleri de hatırlatıldı.

MİLLİYET: TAHRAN’DA TARİHİ ZİRVE

Haberi, “Tahran’da Tarihi Zirve” başlığıyla ilk sayfadan veren Milliyet’te de Astana sürecine vurgu yapılarak, “Türkiye’nin bölgedeki çatışmasızlığın korunması için masaya oturacağı” söylendi.

YENİ ŞAFAK: BU MASA KRİZİ ÇÖZER

Haberi İbrahim Karagül imzasıyla manşetten veren bir başka yandaş gazete Yeni Şafak’ta ise, “Tahran zirvesinin bir umut olduğu” belirtildi. Haberde, Türkiye’nin silahsız çözüm önerisinin dışında kalan seçeneklerin, Suriye’nin başka bölgelerine müdahale zemini oluşturacağı iddia edildi.

Gazetenin ilk sayfasında yer alan diğer haberlerde de İdlib konusuna değinilirken, manipülatif içerikler dikkat çekti. “Esed Sabote Ediyor” başlığıyla yayımlanan bir haberde, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Tahran zirvesini sabote ettiği iddiası yer alırken, diğer bir haberde ise Suriye’de işgalcilerin nakaratı haline gelen “kimyasal silah” iddiaları ortaya atıldı.

STAR: TÜRKİYE İNSANİ ÇÖZÜM PEŞİNDE

Star gazetesi de haberi “Türkiye İnsani Çözüm Peşinde” başlığıyla manşetten verdi. Haberde Türkiye’nin “barışçıl bir çözüm için” masaya oturduğu ve silahsız seçenekler için müzakere edeceği belirtildi.

Haberin devamında ise Türkiye’nin masada “Suriye için asıl tehlikenin PYD olduğu” görüşünü dillendireceği söylendi.

VATAN: DÜNDAYNIN GÖZÜ BUGÜN TAHRAN'DA

Vatan gazetesinin de “Gözler Bugün Tahran’da” başlığıyla ilk sayfadan gördüğü haberde “Türkiye’nin silahsız çözüm önerisinin masada olduğu” belirtildi.

İdlib’le ilgili manipülatif bir haberi manşetten veren Vatan, “Suriye ordusunun kimyasal silah kullanacağı iddiasında bulundu.