CHP'li Bircan'ın oğlu: Babam ölmedi yaşıyor

CHP'li Bircan'ın oğlu: Babam ölmedi yaşıyor

Beyin kanaması geçiren ve yoğun bakımda tedavi edilen CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın hayatını kaybettiğine ilişkin haberlerin ardından oğlu Eren Bircan’dan açıklama geldi.

Iğdır'da, geçtiğimiz Temmuz ayında beyin kanaması geçiren Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın hayatını kaybettiğine haberlere oğlundan yalanlama geldi. 

Bir süredir yoğun bakımda bulunan Bircan'ın hayatını kaybettiğine dair haberlerin çıkması üzerine Twitter hesabından bir açıklamada bulunan oğlu Eren Bircan, "Babam ile ilgili çıkan haberler asılsızdır. Durumun çok kritik olduğu gerçektir. Bu haberler ve paylaşımlar ailece hepimizi çok üzmüştür" dedi.
 
 

ERDİN BİRCAN KİMDİR?

Erdin Bircan, 1959 yılında Enez İlçesine bağlı Hasköy’de doğdu.

İstanbul Hasköy Lisesinde okuduğu yıllarda gençlik hareketlerine katıldı.

Politika Gazetesi'nde çalıştı.

1980’li yıllarda özel sektörde yöneticilikler yaptı.

1988’de Erpa Tekstil’i kuran Bircan, Uzunköprü’de hayvancılıkla uğraştı.

Sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu. Kurucuları arasında yer aldığı Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği TRYİAD'da 2 dönem Başkan Yardımcılığı yaptı.10 yıl Keşan Ticaret Sanayi Odası üyeliği yaptı.

Halen İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İTKİB üyeliği, İstanbul Ticaret Odası İTO üyeliği ve İstanbul Sanayi Odası İSO üyeliklerinde bulunmaktadır.

2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olarak yarıştı.2015 seçimlerinde önseçimden başarı ile çıkarak CHP Milletvekili adayı oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri ile parlamentoya girmeye hak kazandı.

Erdin Bircan evli ve iki çocuk babası.