CHP’de Yeni MYK Belirlendi

CHP’de Yeni MYK Belirlendi

Şifresinin ‘değişim ve örgüt’ olduğu belirtilen yeni MYK belirlendi.

CHP'de yeni MYK belirlendi. Yeni MYK ile birlikte partinin yönetiminde makam sayısı 19'a çıktı.

Yeni MYK'da Parti Sözcüsü Faik Öztrak olurken, Genel Sekreterliğe Akif Hamzaçebi getirildi.

Daha önce 18 kişilik olan MYK'da 5 isim görevinden ayrıldı. Bülent Tezcan, Çetin Osman Budak, Tekin Bingöl, Haluk Koç ve Öztürk Yılmaz yeni MYK'da yer almadı. 9 isimse makamını korudu.

TEZCAN'IN YERİNE SALICI

Bülent Tezcan'ın makamına, Oğuz Kaan Salıcı getirildi. 

YENİ LİSTE

Yeni MYK listesi şöyle oluştu:

Ar-Ge Bilim Yönetim ve Kültür Platformu - Fethi Açıkel

Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim - Tuncay Özkan

Bilgi ve İletişim Teknolojileri -  Onursal Adıgüzel

Dış İlişkiler - Ünal Çeviköz

Doğa Hakları - Gülizar Biçer Karaca

Eğitim Politikaları - Yıldırım Kaya

Ekonomi Politikaları- Parti Sözcüsü - Faik Öztrak

Gençlik Politikaları - Yunus Emre

Halkla İlişkiler - Gamze Akkuş İlgezdi

Hukuk Politikaları - Muharrem Erkek

İdari ve Mali İşler - Bülent Kuşoğlu

İnsan Hakları - Gökçe Gökçen

İşçi Sendikaları- Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütleri - Veli Ağbaba

İşveren Sendikaları/ Kuruluşları- Esnaf Odaları ve Sosyal Politikalar - Aykut Erdoğdu

Kadın Politikaları - Lale Karabıyık

Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri - Oğuz Kaan Salıcı

Tarım Politiları ve Tarım Örgütleri - Orhan Sarıbal

Yerel Yönetim Politikaları - Seyit Torun

Genel Sekreter - M. Akif Hamzaçebi

İLK HEDEF YEREL SEÇİMLER

CHP’de yeni yönetimin şifrelerinin ‘değişim ve örgüt’ olduğu konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun göreve getirdiği kurmayların önünde iki önemli sınav var. Yeni MYK üyelerinin ilk görevi partiyi 7 ay sonra yapılacak yerel seçimlere hazırlamak olacak. Bu nedenle yeni MYK oluşturulurken, yeni üyelerin örgütü ve sahayı bilen isimler olmasına dikkat edildiği konuşuluyor. Bu nedenle yeni isimlerin çoğunlukla örgütten gelenler arasından seçildiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun MYK’da görevlendirdiği yeni genel başkan yardımcılarının ikinci önemli görevi ise partide değişimi sağlamak. Kılıçdaroğlu, son MYK toplantısında partide değişimin işaretlerini vermişti. CHP’de değişimin son halkası ‘büyük bir örgüt reformu’ olacak. Yeni MYK’nın, CHP’de yapısal değişimin de öncüsü olacağı dile getiriliyor.

KARŞI BLOKTA ÇALIŞMA

Kurultay çağrıcıları ise CHP’de değişim isteyen delegelerle yeni bir imza hareketine girmeye hazırlanırken, MYK’nın yenilenmesi ile olağanüstü kurultay için imza toplayan 569 kişi arasında da kırılma olabileceği konuşuluyor. Bu nedenle olağanüstü kurultay için imza vermesine rağmen Muharrem İnce’yi desteklemeyen delegeler arasında kırılma yaratarak, bu bloğu çözebilecek isimlerin yeni yönetimde yer alması bekleniyor. Olağanüstü seçimli kurultayın toplanması sağlanamayınca kurultay çağrışıcı isimler, Ankara’da bir istişare toplantısı yapmaya karar verdi.

12 Ağustos Pazar günü yapılacağı duyurulan toplantıya kurultay için imza veren delegeler çağırıldı. Toplantıda, bu kez seçimsiz tüzük kurultayı toplanması için görüş alışverişinde bulunulacak. Seçimsiz tüzük kurultayı için 249 delegenin imzası gerekiyor. Yeterli sayıda delegenin destek verdiği anlaşılırsa bu kez tüzük kurultayı için düğmeye basılacağı, çağrıcıların, tüzük kurultayı yapılması durumunda, seçimli kurultay için salt çoğunluk kararı gerektiğine ilişkin tüzük maddesini değiştirmek üzere mücadele edeceği belirtiliyor.

Seçimli kurultay toplamak için gereken delege imzası sayısı düşürülürse, kurultay çağrıcılarının bir kez daha harekete geçeceği ifade edildi.