CHP'de disiplin toplantısı: 3 isim masada

CHP'de disiplin toplantısı: 3 isim masada

CHP Parti Meclisi, Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün genel merkezde olağanüstü toplanıyor. Toplantının gündem maddesi ise “disiplin”.

CHP Parti Meclisi (PM); 24 Haziran seçimlerinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün genel merkezde olağanüstü toplanıyor. Toplantının tek gündem maddesinin ise “disiplin” olduğu belirtiliyor.

24 Haziran seçimlerinin ardından bazı eski ve mevcut milletvekilleri ile PM üyeleri Kılıçdaroğlu’na ve parti yönetimine istifa çağrısı yapmıştı.

ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ İSYAN BAYRAĞINI AÇMIŞTI

Elazığ’dan 41 yıl sonra ilk kez milletvekili seçilen Gürsel Erol önceki gün yaptığı paylaşımla genel merkez önünde oturma eylemine başlayacağını söylemişti. Önceki gün akşam saatlerinde genel merkezden PM üyelerine “disiplin” gündemiyle olağanüstü toplanılacağı bildirildi.

DİSİPLİNE GİDECEK 3 İSİM

PM’de gündeme gelmesi beklenen isimler istifa çağrısı yapan eski milletvekilleri ve mevcut PM üyeleri Erdal Aksünger, Necati Yılmaz ve Eren Erdem. Oturma çağrısı yapan ancak sonradan bundan vazgeçen Gürsel Erol için ne karar alınacağı ise belirsiz.
Cumhuriyet’in kulis haberine göre yalnızca “istifa” çağrılarının disiplin suçu olarak kabul edilemeyeceği ancak “eylem” çağrısının disiplin suçu olduğu belirtiliyor.