CHP ve İYİ Parti anlaştı

CHP ve İYİ Parti anlaştı

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in görüşmesi sonrasında ittifak konusunda anlaşma sağlandığı aktarıldı. Hangi şehirde kimin aday çıkaracağı belli oldu.

CHP ile İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimleri için anlaştı. Akşam saatlerinde CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener, ortak bir açıklama yaparak 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında "İnsanların bizden beklentileri var. Özel kişisel angajmanlara girmeden yolumuza devam ettik. Güzel bir çalışma oldu. İnşallah baharda Türkiye bir baharı yakalayacak. Güzel şeyler olacak. Biz kendimize Türkiye'ye adamış iki genel başkanız. Bireysel hiçbir beklentimiz yok" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise "“Aday olmuş, aday olacak bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz”" dedi.

GÜN BOYU GÖRÜŞMELER SÜRDÜ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve Genel Sekreter Cihan Paçacı'nın da aralarında bulunduğu İYİ Parti heyeti, seçim ittifak görüşmeleri için CHP Genel Merkezi’ne gitti. İki parti arasında, ittifak çalışmalarıyla ilgili son aşamalar da netleşti.

HANGİ ŞEHİRLERDE KİMİN ADAY ÇIKARACAĞI BELLİ OLDU

CNN Türk’ten Ünal Kaya’nın haberine göre İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana’da İYİ Parti, CHP’yi destekleyecek. Mersin’de ise 2 partinin aday çıkartacağı öğrenildi.

Belediyelerin CHP’de olduğu Tekirdağ, Aydın, Muğla ve Hatay’da da İYİ Parti CHP’yi destekleyecek.

Anlaşma sağlanan ve henüz isimleri öğrenilemeyen diğer illerde ise CHP İYİ Parti adaylarını destekleyecek. Bu iller arasında Denizli, Kocaeli, Samsun, Trabzon ve Ordu’nun olduğu öne sürüldü.

Balıkesir’de CHP’nin adayını geri çekeceği ve İYİ Parti’nin adayı İsmail Ok’u destekleyeceği belirtildi.