Çekmeköy'de Erkan Baş'ın katılımıyla 'Kitap oku bisikletin olsun' etkinliği

Çekmeköy'de Erkan Baş'ın katılımıyla 'Kitap oku bisikletin olsun' etkinliği

Çekmeköy Dayanışma Derneği tarafından çocuklara yönelik düzenlenen "Kitap oku bisikletin olsun" etkinliği Erkan Baş'ın katılımıyla gerçekleşti.

Çekmeköy Dayanışma Derneği tarafından 8-14 yaş arası çocukların katıldığı “Kitap oku, bisikletin olsun” etkinliği düzenlendi. 

Mahallelinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte çocukların bisikletlerini TİP Kurucu Meclis Üyesi, HDP İstanbul milletvekili Erkan Baş verdi.

Etkinlikte dernek adına yönetim kurulu üyelerinden Abbas Karakaya’da söz aldı. Karakaya “Dernek olarak hedefimiz bu okuma etkinliğini büyütmek ve kalıcı hale getirmek. Ülkemizin durumu, eğitimin geldiği nokta düşünüldüğünde bu tür inisiyatiflerin önemi kendiliğinden anlaşılıyor “ dedi.

Karakaya çocukların büyük bir disiplin ve emekle etkinlik boyunca Türkiye ve Dünya klasiklerinden kitaplar okuduklarını ekledi. Toplanan bağışlarla alınan ödül bisikletleri Erkan Baş tarafından çocuklara dağıtıldı.

Dağıtım öncesi söz alan Erkan Baş “ Gücümüz genç kardeşlerimizin hayal gücünden gelmektedir. Bu yüzden bu etkinlik değerlidir ve artırılmalıdır” dedi. Baş okumanın, yan yana olmanın ve dayanışmanın öneminin altını da çizdi.