Çalışma Bakanı Selçuk: EYT gündemimizde yok

Çalışma Bakanı Selçuk: EYT gündemimizde yok

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin çalışmanın gündemlerinde olmadığını söyledi.

İleri Haber

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, haklarını alabilmek için dernek kuran, milletvekillerinin de desteğiyle defalarca Meclis'te gündem edilen emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk, "EYT gündemimizde yok" dedi.

BERAT ALBAYRAK DA 'GÜNDEMİMİZDE YOK' DEMİŞTİ

Damat Bakan Albayrak, EYT konusunda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna "EYT konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok" yanıtını vermişti.

EYT NEDİR?

"Emeklilikte yaşa takılanlar" için kısaltma olarak kullanılan EYT, emeklilik hakkını işe girdikleri yıl itibarıyla kazanmış ancak emekli maaşını alamayan kişiler için yapılan bir tanımdır. Mevcut yasa ile birlikte bu kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ilettiği yaşta emeklilik maaşı alabiliyorlar. Bu durum Türkiye'de yaklaşık 6.3 milyon kişiyi ilgilendiriyor. 

Emeklilikte yaşa takılanlar, 1999 yılında çıkan 4477 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesi nedeniyle mahrum kaldıklarını belirttikleri haklarını geri istediklerini ifade ediyorlar. EYT kabul edilirse hak sahipleri, gelen yasa ile birlikte emekli olacak, yaş beklemeyecek ve emekli maaşı almaya başlayacak. Şu anda yaşa takılan ve emeklilik hakkına sahip ancak maaş almayanlar sağlık hizmetlerinden yararlanmak için sigortalarını ödemek durumundalar. Bu nedenle de çoğunluk işte çalışmaya devam ediyor.

DAHA FAZLA