Çalınan Facebook hesapları satışa çıkarıldı

Çalınan Facebook hesapları satışa çıkarıldı

Facebook yetkilisi konuyla ilgili, “Detayları anlamak için çok çalışıyoruz, daha fazla bilgi sahibi olduğumuzda bunu duyuracağız” dedi. 

25 Eylül 2018’de çalınan 50 milyona yakın Facebook hesabı, illegal veriler ve ürünlerin bulunduğu dark web üzerinden tanesi 3-12 dolar fiyatla satışa çıkarıldı.

Dijital para birimi bitcoin ve bitcoin cash ile satılan hesapların yaklaşık toplam değerinin ise 150-600 milyon dolar olabileceği ifade ediliyor. 

TÜM İÇERİKLER VAR

Çalınan hesapların değerinin yüksek olmasının sebebi ise, kullanıcıların her türlü fotoğraf, yazışma, Messenger görüşmeleri ve Fecebook ile bağlantılı yaptığı diğer işlemlere ait hesap bilgilerinin bir arada sunulması. 

DARK WEB KONUSUNDA BİLGİ VERİLMEDİ

Facebook, yapılan saldırının kimler tarafından yapıldığını ve merkezinin henüz belirlenemediğini açıklarken hesapların dark web üzerinden satışa sunulmasıyla ilgili bir bilgi vermedi.

‘DUYURACAĞIZ’

Facebook’un Başkan Yardımcısı Guy Rosen yaptığı açıklamada, “Detayları anlamak için çok çalışıyoruz, daha fazla bilgi sahibi olduğumuzda bunu duyuracağız” dedi. 

 

 

DAHA FAZLA