Bütçe Üstüne Bütçe İsteyen Diyanet'ten Döviz Fetvası

Bütçe Üstüne Bütçe İsteyen Diyanet'ten Döviz Fetvası

Yılın ilk altı ayında aldıkları bütçenin tamamını bitiren Diyanet de koroya katıldı, yurttaşlara 'Kemer sıkma' fetvası verdi.

Kullandıkları lüks marka Mercedesleri ‘çerez parası’ olarak adlandıran, her sene Hazine’den en yüksek bütçeyi alan ve bununla da yetinmeyen Diyanet, yurttaşlara “İsraf etme” fetvası verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl başında kendisine ayrılan 7,7 milyarlık ödeneğin büyük bölümünü ilk 6 ayda harcamış yılın ikinci yarısı için bütçe talebinde bulunmuştu. 8,3 milyarlık bütçe güncellemesine giden Diyanet’in bu bütçeyi nereye harcadığı ise bilinmiyor.

SARAY DURURKEN HALKA 'KEMER SIKIN' FETVASI

AKP hükümetinin politikalarına 'manevi' desteğiyle bilinen Diyanet'in, fahiş harcamaları, lüks ve şatafat kokan giderleriyle dudak uçuklatan Saray dururken,'Kemer sıkma' çağrısını halka yapması ise dikkat çekti.

İşte Diyanet'in döviz fetvası:

“İstiklal ve istikbalimiz adına büyük bir mücadele verdiğimiz bu günler maddî ve manevî açıdan kenetlenme ve fedakârlık zamanlarıdır.

Biliyoruz ki devletimiz, mazlumlara umut olduğu için zalimlerin hedefi olmaktadır. 

Diyanet İşleri Başkanlığımız bütün görevlileri ve mensupları ile milli paramızı kullanmak, lüks ve israftan kaçınmak ve milli ürünleri tercih etmek başta olmak üzere her türlü fedakârlık ve sorumluluk konusunda milletimize rehberlik etmeye devam edecektir.  

Tarihten beri nice zorlukları birlik ve beraberlik ruhu ile aşmış aziz milletimiz, sistematik şekilde maruz kaldığı bu çok boyutlu saldırıların da üstesinden gelecek ve Allah’ın yardımı ile bu onurlu mücadelesinden galip çıkacaktır.

Tarih şahittir ki Allah, dinine yardım edenlere yardım edecek, mazlumların hamilerine tuzak kuranların tuzaklarını boşa çıkaracaktır.”