Bükreş Uluslararası Film Festivali'nden 'Kelebekler'e ödül

Bükreş Uluslararası Film Festivali'nden 'Kelebekler'e ödül

Yönetmen Tolga Karaçelik’in filmi Kelebekler, Bükreş Uluslararası Film Festivali’nden ödülle döndü.

Yönetmen Tolga Karaçelik'in yaptığı 'Kelebekler' filmi, Bükreş Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Film Ödülü’ne layık görüldü.

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Bükreş Uluslararası Film Festivali, 11-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yönetmen Tolga Karaçelik çalışmaları nedeniyle törene katılamazken ödülü için bir teşekkür videosu gönderdi.

Kelebekler filmi Tolga Karaçelik tarafından yazılıp yönetilmiş ve 30 Mart’ta Türkiye’de vizyona  girmişti.Film  Sundance Film Festivali 2018’de, Dünya Sineması Büyük Ödülü’nü kazanan ilk ve tek yerli yapım oldu. Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal gibi oyuncuların rol aldığı film, Avrupa prömiyerini 47. Uluslararası Rotterdam Film Festivali kapsamında yapmıştı.

30 Mart’ta Türkiye’de vizyona giren film ayrıca 37. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü (Tolga Tekin); 29. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ise En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Tuğçe Altuğ); En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Gülçin Kültür Şahin) ve En İyi Kurgu (Evren Luş) ödüllerini kazanmıştı.

DAHA FAZLA