Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Sinema Kolektifi'nin hazırladığı bu haftanın (26 Ekim – 2 Kasım 2018) vizyona giren 8 yeni filmini siz okuyucularımıza sunuyoruz...

1-Müze

Yönetmen: Alonso Ruizpalacios
Oyuncular: Gael García Bernal, Simon Russell Beale, Lynn Gilmartin

Juan (Gael García Bernal) ve Benjamín (Leonardo Ortizgris); 30’lu yaşlarına çoktan ayak basmış olmasına rağmen ne müzmin öğrencisi oldukları veterinerlik okulunu bitirebilmiş, ne de aile evlerinden ayrılıp kendi ayaklarının üzerinde durabilmiştir. Hayatla ilgili hiçbir endişe taşımadan, günlerini Mexico City’nin Salelite bölgesinin banliyösünde tatlı bir rehavet içinde geçiren kahramanlarımız bir Noel gecesi hayatlarını değiştirme vaktinin geldiğini fark eder: Büyük değişim Meksika tarihinin en büyük müze soygunu gerçekleştirmeleriyle başlayacaktır.

2-Napoli’nin Sırrı

Yönetmen: Ferzan Özpetek
Oyuncular: Biagio Forestieri, Anna Bonaiuto, Alessandro Borghi, Peppe Barra, Giovanna Mezzogiorno

Ferzan Özpetek’ten büyüler ve tutkular; mantık ve çılgınlık arasında asılı kalmış Napoli’de, bir gizem, suç ve aşk hikayesi! Napoli’de bir partide Adriana, kendine güvenli ve çekici bir adam olan Andrea ile karşılaşır. Geceyi birlikte geçirirler. Adriana, hayatını değiştirecek büyük bir aşkın başladığını düşünür. Ertesi gün Andrea buluşmaya gelmez. Adriana ise bir otopsi yapmak için işe gittiğinde karşısında şüpheli bir cinayete kurban gitmiş bir beden bulur. Kendini gizemli bir soruşturmanın merkezinde bulan Adriana, giderek derinleşen bu sırrı çözebilecek midir?

3-Çirkin Kral Efsanesi

Yönetmen: Hüseyin Tabak

Türkiye ve dünya sinemasının efsanelerinden Yılmaz Güney’e saygı duruşu niteliğindeki Çirkin Kral Efsanesi, ailesi, çalışma arkadaşları ve dostlarıyla yapılan röportajlarla sanatçının dünya görüşü, sanat anlayışı ve zorluklarla dolu hayatına eğiliyor. Güney’in 1982 Cannes Film Festivali’nde Yol filmi ile kazandığı Altın Palmiye’den sonra Avrupa sinemasında bir efsaneye dönüşmesini tanıklıklarla sunan film, dünya prömiyerini Yılmaz Güney’in 33. ölüm yıl dönümünde Toronto Film Festivali’nde gerçekleştirdi. Hüseyin Tabak’ın yedi yılda tamamladığı Çirkin Kral Efsanesi, Costa Gavras ve Michael Haneke gibi saygın yönetmenlerle söyleşiler de içeriyor.

4-Müslüm

Yönetmen: Ketche Can Ulkay
Oyuncular: Timuçin Esen, Ayça Bingöl, Zerrin Tekindor, Güven Kıraç, Erkan Can

Müslüm Gürses ve Muhterem Nur’un hayatını anlatan film; çocuk yaşta, tesadüfen girdiği Adana Halkevi’nde bağlama ustası Limoncu Ali’yle tanışan Müslüm Gürses, kendisinden hem müzik bilgisi hem de ilerleyen yaşlarında sık sık hatırlayacağı çok önemli hayat dersleri alır. Limoncu Ali, bir öğretmen olmasının ötesinde çocuk Müslüm’e şefkat gösterir, bir nevi babalık yapar.

5-Cadılar Bayramı

Yönetmen: David Gordon Green
Oyuncular: Judy Greer, Jamie Lee Curtis, Andi Matichak

1978 yılı Cadılar Bayramı’nda dört masum genci öldüren Michael Myers ile ilgili araştırma yapan bir grup araştırmacı Myers’ı hapishanede ziyaret ederler. Bu sırada herkes yaklaşmakta olan Cadılar Bayramı hazırlıkları içerisindedir. Cadılar Bayramı’nın gelmesini bekleyen biri daha vardır; Laurie Strode. Laurie, 40 yıl önce bir Cadılar Bayramı gecesi kendisini öldürmeye çalışan maskeli katil Michael Myers ile yüzleşmek istemektedir. Laurie, Myers’la yüzleşebilmek ve intikamını alabilmek için onun hapishaneden kaçmasını beklemektedir ve hayali gerçekleşir. Myers’ın da içinde bulunduğu hapishane nakil aracı kaza yapar ve Michael Myers kaçmayı başarır. Maskeli katilin kendisinin peşine düşeceğini bilen Laurie büyük karşılaşma için tüm hazırlıklarını yapmıştır.

6-Bebek Geliyorum Demez

Yönetmen: Hakan Cigaoğlu
Oyuncular: Başak Parlak, Cezmi Baskın, Erkan Can, Ali İl

Kurumsal hayattan kurtulup başarılı bir yazar olmak isteyen Beste, hiç beklemediği bir anda hamile olduğunu öğrenir. Bu küçük sürpriz sadece Beste ve Alper’in değil, takıntılı ailelerinin ve birbirinden garip arkadaşlarının da hayatlarını etkileyecektir. Beste bir yandan mide bulantıları, hormon atakları, uyku basmaları ve kahkahalarla dolu hamilelik serüveniyle başederken bir yandan hayallerine kavuşabilecek midir?

7-Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası

Yönetmen: İsmail Fidan
Oyuncular: Aysın Işımer, Şirin Giobbi, Yağmur Sergen, Hakan Coşar, Emine Sergen Kazbek, Levent Kol

Türkiye’nin en sevilen çizgi dizilerinden Rafadan Tayfa, sizleri İstanbul Dehlizlerinde geçen soluksuz bir maceraya davet ediyor. Bir inşaat firması mahalledeki evlerin sağlam olup olmadıklarına dair rapor çıkarmak için binaları incelemektedir. Ortada henüz bir netice yokken bile oldukça eski olan bu evlerin yıkılacağı söylentisi de mahalleli arasında hızla yayılmış, paniğe yol açmıştır. Hafızasına pek de güvenilmeyen Kuşçu Baba’nın tarihi değerinden dolayı mahalleye dokunulamayacağını söylemesi mahalleli tarafından ciddiye alınmamış, bir tek RAFADAN TAYFA’nın dikkatini çekmiştir. Çocuklar Kuşçu Baba’nın kütüphanesinde bu tarihi değerin ne olduğunu öğrenirler; İstanbul’un en eski dehlizlerinden bir tanesi mahallenin altından geçmektedir. Geriye yapılacak tek bir şey kalmıştır, bu dehlizi keşfetmek ve mahalleyi kurtarmak…

8-Acemi Hırsız

Yönetmen: Esat Şekeroğlu
Oyuncular: Kerem Hezer, Coşkun Göğen, Ayşegül Kaygusuz

Acemi Hırsız, hırsızlık işine giren bir grup amatörün hikayesini anlatıyor. Milyonlar değerindeki kırmızı taşlı bir kolyenin peşine düşen hırsızlar, peşlerindeki mafya babasına 10 gün içinde kolyeyi teslim etmek zorundadır. Bunun için de yapmaları gereken şey, kolyenin sahibinin olduğu otelde kalmaktır. Kolyeyi sahibinden alabilmek için hırsızlar, turist kılığına girerler. Polisin peşlerinde olduğu bu hırsızlar, bir an önce soygunu gerçekleştirmek için çabalarken işleri daha da çıkmaza sokacaklardır… Yönetmenliğini ve senaristliğini Esat Şekeroğlu’nun üstlendiği Acemi Hırsız filminin oyuncu kadrosunda Kerem Hezer, Coşkun Göğen, Hüseyin Elmapınar, Ayşegül Kaygusuz, Nihat Demirel gibi isimler yer alıyor.

 

DAHA FAZLA