Boğaziçi’nde yurt krizi: ‘Açıkta kalanlar da evlere çıksın'
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, yurt kontenjanlarının yetersizliğinden dolayı barınamıyor.
Eğitim-öğretim döneminin başlamasına çok az bir zaman kala Boğaziçi Üniversitesi’nde kendilerine yurt çıkmayan yüzlerce öğrenci barınma krizi yaşıyor. Öğrenciler, barınma krizinin çözülmesi için üniversitede eylem yaparken yönetimin eylemler sonrası kendileriyle söz konusu sorunlara ilişkin iletişime geçmek isteyen öğrencileri yanıtsız bıraktığını söyledi.
Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Atakan Özsan, öğrenci sekreteri ile görüşmelerinde kendilerine ‘açıkta kalan öğrenciler ev tutsun’ denildiğini ifade ederek, kira bedellerinin fazla olması nedeniyle öğrencilerin karşılayacak durumda olamadığını söyledi ve yönetimin bu yaklaşımını ‘ülke gerçekliğinden uzak’ sözleriyle değerlendirdi.
‘GEÇEN YIL DA ÖĞRENCİLER BARINMA KRİZİ YAŞADI’
Artı Gerçek’ten Ezgi Yıldız’ın haberine göre; Atakan Özsan, geçen yıl da aynı şekilde yurt sorunun olduğunu ve öğrencilerin yine barınma krizini yaşadığını söyledi.
Özsan “Geçen yıl barınma sorununu hazırlık öğrencileri yaşamıştı. Öğrenciler çok büyük bir örgütlenme ile bu duruma karşı itirazlarını dile getirdi. Sanırım bu yıl hazırlık öğrencilerinin örgütlenmesini engellemek için üst dönem öğrencilerini seçtiler. İkinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları kabul dahi edilmedi” dedi.
Öğrenci Temsilciliği Kulübü üzerinden eylemlerin yürütüldüğünü ifade eden Özsan, öğrenci sekreterinin “açıkta kalacak öğrenci sayısını 2000’den 900’e kadar düşürdük açıkta kalanlar da evlere çıksın” dediğini belirterek, “Ülkedeki ekonomik krizin ve kira ücretlerinin bir öğrenci için ne anlam ifade ettiğinin farkında değilmiş gibi konuşmalar yapıldı” ifadelerini kullandı.
‘BASIN AÇIKLAMAMIZDAN SONRA YÖNETİM BİZİMLE İLETİŞİMİNİ KESTİ’
Yüzlerce öğrencinin açıkta kaldığını varlığından haberdar olan bir grup öğrenci basın açıklaması yaptıklarını ve o günden sonra okul yönetiminin öğrencilere karşı tavrının değiştiğini söyleyen Atakan Özsan şunları söyledi:
“Güney Meydan’da hocalarımızın eylemlerinin olduğu yerde bir basın açıklaması okuduk. O zamana kadar bizimle sürekli görüşmeler alan okul yönetimi ve hatta Yurtlar Müdürlüğü’nü aradığımızda bize seve seve yardımcı olmaya çalışan kişiler o günden sonra bizimle iletişimi kestiler.”