Boğaziçi mezuniyet töreninde protesto: Biz mezun olduk, senin diploman nerede?

Boğaziçi mezuniyet töreninde protesto: Biz mezun olduk, senin diploman nerede?

Boğaziçililer, kendilerine “okuma haklarını ellerinden alacağım” diyen Erdoğan’ı “biz mezun olduk, senin diploman nerede” diye, rektörü de, konuşması esnasında sırtlarını dönerek protesto etti.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi’nin mezuniyet töreni AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve rektörü protesto eylemine dönüştü.
Boğaziçililer, Afrin için lokum dağıtan gruba tepki gösterdikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterildikten sonra evlerine baskın yapılıp gözaltına alınmış, hakkında dava açılan 22 öğrenciden 14’ü bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

ERDOĞAN EĞİTİM HAKLARINI ELLERİNDEN ALMAKLA TEHDİT ETMİŞTİ

TSK ve ÖSO militanlarının Afrin'e girmesi üzerine üniversitede lokum dağıtan gruba müdahale eden üniversiteliler hakkında Erdoğan, "Lokum dağıtanlara bu şekilde davrananlara haddini bildirmek benim ve devletin görevidir. Okul bahçelerinde terör estirenlere meydanı bırakmayacağız" demişti. Erdoğan, ayrıca “O komünist, o vatan haini, terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” eğitim haklarını ellerinden almakla tehdit etmişti.

Bugünkü mezuniyet töreninde Boğaziçili öğrenciler, Erdoğan’ın bu sözlerine protestoyla yanıt verildi.

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER SORDU: ‘DİPLOMAN NERDE?’

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki diploma töreni kapsamında yapılan geçit töreninde öğrenciler, “Okutmayacağız dediği komünistler mezun oldu, senin diploman nerede?” diye sordu.
Öğrencilerinin hedef gösterilmesini ve tutuklanması sürecini izleyen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü de konuşma yaptığı esnada, öğrencilerin sırtını dönmesi süratiyle protesto edildi.
 


İşte o pankartlardan birkaçı: