Böbreği Kasığına Nakledildi

Böbreği Kasığına Nakledildi

Hayatı tansiyon ilaçlarına bağlı olan ve böbreğini kaybetme noktasına gelen 24 yaşındaki Rabia Uçan, nadir uygulanan bir nakil cerrahisiyle sağlığına kavuştu.

Böbrek damarındaki tıkanıklık nedeniyle hayatı tansiyon ilaçlarına bağlı olan ve böbreğini kaybetme noktasına gelen Rabia Uçan (24); nadir uygulanan bir nakil cerrahisiyle sağlığına kavuştu. Yapılan operasyonda önce genç kızın böbreği dışarı alınıp tıkalı damar kısmı çıkarıldı. Daha sonra ise böbrek, sağlıklı damar ucu kullanılarak hastanın kendi kasığına nakledildi. Uçan, “Tedavi sürecimde diğer hastaları gördüm ve yaşadıkları zorlu sürece tanık oldum. Sağlığıma kavuşur kavuşmaz da tüm organlarımı bağışladım” dedi.

BAŞARILI CERRAHİ OPERASYON

Uçan’a şiddetli baş ağrıları nedeniyle önce migren teşhisi kondu. Ancak ağrıları geçmedi, üstelik bu ağrılara yüksek tansiyon şikâyeti de eklendi. Bunun üzerine genç kız hastaneye yatırılarak üç ay tedavi gördü. Tetkiklerde Uçan’ın böbreğinde damar tıkanıklığı tespit edildi. Genç kızın böbreğine başka bir hastanede by-pass uygulandı ancak yüksek tansiyon şikâyeti çözülmedi.

Ardından da Uçan’ın böbreği uygulanan başarılı nakil cerrahisi ile önce dışarı alındı, damarın tıkalı bölümü çıkarıldı. Daha sonra hastanın böbreği kendi kasığına nakledilerek buradaki kasık atar ve toplardamarları ile böbreğin eski yerine yeni bir damar yolu oluşturuldu. Cumhuriyet’in haberine göre Uçan, geçirdiği operasyondan 1 hafta sonra taburcu oldu.

DAHA FAZLA