Bitcoin şirketi, CEO'su ölünce hesaplarını 'dondurdu'

Bitcoin şirketi, CEO'su ölünce hesaplarını 'dondurdu'

Kanada'nın en büyük Bitcoin borsası Quadriga'nın kurucusu ve CEO'sunun hayatını kaybetmesi üzerine, müşterilerin hesaplarına ulaşamadıkları öğrenildi.

Quadriga CEO'su Gerald Cotten'ın Aralık ayında Hindistan'a yaptığı bir yolculuk sırasında Crohn hastalığına yakalanarak ölmesi üzerine, çoğu müşterinin hesaplarına erişim sağlayamadığı öğrenildi.

BBC'de yer alan habere göre, Nova Scotia Yüksek Mahkemesi'ne sunulan bir dilekçede, Cotten'ın ölümü üzerine şifreli bilgisayarı üzerinde çalışan eşinin ise herhangi bir sonuca ulaşamadığı belirtildi.

'HERHANGİ BİR SONUCA ULAŞAMADIM'

Cotten'ın eşi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Tekrar tekrar ve sıkı bir şekilde incelememe rağmen herhangi bir sonuca ulaşamadım" ifadelerini kullandı.

Mahkemeye sunulan belgeye göre ayrıca, şirketin dijital varlıklarının büyük çoğunluğunun bilgisayar korsanlarından korunmak amacıyla 'soğuk cüzdan' adı verilen çevrimdışı depolama aygıtlarında tutuluyor. Şirketin tahminlerine göre, erişilemeyen hesapların değeri yaklaşık 180 milyon Kanada doları (140 milyon dolar)

Devam eden süreç henüz belirsizliğini koruyor.

DAHA FAZLA