Bisikletli Gezgin Kadın Türkiye'de Yaşadığı Tacizi Anlattı

Bisikletli Gezgin Kadın Türkiye'de Yaşadığı Tacizi Anlattı

Bisikletli gezgin İngiliz kadın, yolculuk günlüklerinde Türkiye'de yaşadığı tacizi anlattı.

Frances Grier isimli bisikletli gezgin İngiliz kadın, yolculuk günlüklerinde, İngiltere'den Çin'e giden rotası üzerinde bulunan Türkiye'ye özel bir bölüm açtı. Genç kadın, Türkiye'de karşılaştığı erkeklerle yaşadığı korku dolu anları sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Grier, "Tek başına bir kadın olarak dünyayı gezmenin olumsuz yönleri var ve bunlar istenmeyen, davetsiz ve korkutucu tecrübeler. Fotoğrafını çekemeyeceğimiz, yola çıkarken yıkmak istediğimiz önyargılar gerçek olunca geceleri uyumaktan, sabahları ise yola çıkmaktan vazgeçiren yönler" dedi.

"YOU, ME, SEX' DİYE GARİP BİR TEKLİFTE BULUNDULAR'

Türkiye'de geçirdiği günleri aktaran Grier şunları söyledi: "Son iki günde, üç erkek beni yol üzerinde durdurup ‘You. Me. Sex' diye garip bir teklifte bulundular. ‘Merhaba', lugatlarında yoktu herhalde. Başka biri yaklaşıp beni ellemeye çalıştı, hızla uzaklaştım. Bir başkası ise aracından uzanıp öpmeye kalktı. Köyler ve kasabalardan geçerken atılan lafları saymıyorum bile…"

'DOĞU KÜLTÜRÜNDE BİZİ AHLAKSIZ OLARAK TANIMLIYORLAR'

Gezgin kadın, "Yaşadıklarım, yalnız ve Batılı bir kadın olmamdan kaynaklanıyor. Doğu kültüründe ve medyasında bizleri ahlaksız ve gevşek mahluklar olarak tanımlıyorlar. Ancak ben beni taciz edenlere demek istiyorum ki; 'ben de sizin gibi insanım. Sizlerden korkmak zorunda olmak istemiyorum" dedi.

‘SABAHLARI YOLA ÇIKABİLMEK BİLE CESARET İSTİYOR'

Medyascope'ta yer alan habere göre "Dört hafta boyunca bu ülkenin güzelliklerini, misafirperverliğini ve nezaketini anlattıktan sonra Karadeniz'de karşılaştığım bu insanlardan, tüm olumlu izlenimimi yıkmış olmalarından dolayı da nefret ediyorum" diyerek hızlıca başka bir yere gitmek istediğini de ekleyen Grier, Türkiye'ye dair yazdığı köşeyi şu şekilde bitirdi: "Başka bir köyde bana meyve suyu ikram eden nazik bir beyefendiye şüpheyle bakmaktan da nefret ediyorum. Halbuki Türkiye'de geçirdiğim süre içerisinde sayısız cömert insan tanıdım. Bu insanları anlamakta zorlanıyorum. Bu korkutucu tecrübeleri yaşadığım dağ yolundan bir an önce kaçmak ve kendimi yeniden güvende hissedebilmek istiyorum. Burada sabahları yola çıkabilmek bile cesaret gerektiriyor" dedi.

DAHA FAZLA