Berkay Ustabaş Davası’nda 3. Duruşma

Berkay Ustabaş Davası’nda 3. Duruşma

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berkay Ustabaş’ın ‘Berkin Elvan’ın cenazesine katılmak’ suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davanın 3. duruşması 5 Eylül’de görülecek.

İleri Haber

Devrimci Gençlik Dernekleri ve İstanbul Üniversitesi sosyoloji bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş ‘Berkin Elvan’ın cenazesine katılmak’ suçlamasıyla 5 Ocak 2018 tarihinde tutuklandı. Ustabaş sürgün, hak ihlalleri ve işkencelerle geçen 9 aylık tutukluluk sürecinin ardından 5 Eylül Çarşamba günü 3. kez hakim karşısına çıkacak.

İŞKENCE, SÜRGÜN, İLETİŞİM YASAĞI...

Gezi Direnişi’nde İstanbul Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın cenazesine katılmak gerekçesi ile tutuklanan Ustabaş, işkence ile sürgün, kamerasız bir odada ‘hoş geldin’ dayakları, aralıksız devam eden koğuş baskınları; kitap, iletişim hatta görüş yasaklarına kadar sayısız hak ihlaline maruz kaldı. Ustabaş’a, bu ihlallerle geçen tutukluluk sürecinin ardından şimdi de duruşmaya SEGBİS ile katılması dayatılıyor.

[ih2]

SEGBİS DAYATMASI

Ustabaş duruşmaya getirilmeyip, istisnai durumlar hariç kullanılması adil yargılanma haklarına, hukukun yüz yüzelik ilkesine aykırı olan SEGBİS adlı görüntülü sistemle savunmasını yapacak. 

[ih3]

3. DURUŞMA 5 EYLÜL'DE GÖRÜLECEK

Berkay Ustabaş'ın 3. Duruşması, 5 Eylül Çarşamba günü saat 13.15’te Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

SOSYAL MEDYA EYLEMİ

Ustabaş’ın duruşmasına çağrı için sosyal medyada da #BendeKatıldım etiketiyle eylem yapıldı. ‘Berkay Ustabaş’a Özgürlük’ çağrısıyla düzenlenen sosyal medya eylemi saat 19.00’da başladı.

 

DAHA FAZLA