Belediye işçilerinden oturma eylemi

Belediye işçilerinden oturma eylemi

DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan işçiler oturma eylemi yaptı. CHP’li Aydın Belediyesi işçileri, Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine seslenerek sorunlarına çözüm bulma çağrısı yaparken, bayrama kadar bir çözüm bulunamaması durumunda ne yapacaklarını açıkladılar.

Berkant Ali Haymana / Aydın

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar A.Ş.’de sarı otobüs şoförü olarak çalışan 1’i kadın, 9 işçi, Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası'ndan ayrılarak DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçilerin direnişi bugün 23. gününde de devam ediyor.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu disiplinsizlik gerekçe gösterilerek işçilerin işten çıkartıldığını iddia ederken işçiler ise sendikaya üye olduktan hemen sonra işten çıkarıldıklarını söylemişti.

Direnişçi işçiler bugün Aydın Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı.

“Sarı otobüs şoförleri işini geri istiyor, hak, hukuk, adalet” ve “Yaşasın sendikal mücadelemiz” yazılı pankart taşıyan işçiler adına belediye önünde yapılan açıklamada, atılan emekçilere yönelik baskı süreci şöyle aktarıldı:

İŞÇİLER GÖRDÜKLERİ BASKILARI ANLATTI

“-Aydın Büyükşehir Belediyesi,  9 işçiyi sırf anayasal sendikal haklarını kullandıkları için işten atmıştır. Sendikal nedenle yapılan bu işten çıkarmalara gerçek dışı gerekçeler öne sürmüştür.

-CHP ilçe örgütlerini de seferber ederek, üyelerimizi baskı ve tehdit yolu ile sendikamızdan istifa ettirmeye başlamıştır.

-“Belediyenin işi”ni görmekten başka hiçbir işlevi olmayan bir sendika şube başkanına adeta taşeronluk görevini vermiş, üyelerimizi başka bir sendikaya üye olmaya zorlamıştır.

-Son olarak da sendikamızın toplu iş sözleşmesi yetkisine itiraz etmiş, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlamasını yetki itirazı davası ile engellemiştir.”

DİSK eski başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun da katıldığı toplantıdan da bir sonuç alamadıklarını ifade eden işçiler, sorunun çözümü için 3 adımlık bir öneri sundu:

ÇÖZÜM İÇİN 3 ADIM

1. İşten atılan işçiler işe geri alınmalı

2. Sendikal baskılar son bulmalı

3. Yetki itirazı davası geri çekilmeli ve görüşmeler başlamalıdır.”

Sorunun çözülmesi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimini adım atmaya davet eden işçiler, bayrama kadar taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda Sosyal İş Sendikası öncülüğünde yeni bir eylem süreci başlatacaklarını ilan etti.

Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapan işçiler, ‘Türkiye İşçi Sınıfına Selam’ marşını okudu.