Bekir İrtegün cemaat sohbetlerine katılan faal futbolcuları açıkladı

Bekir İrtegün cemaat sohbetlerine katılan faal futbolcuları açıkladı

'İtirafçı' Bekir İrtegün bugünkü duruşmada hakimin sorusu üzerine cemaat sohbetlerinde gördüğü futbolcuların isimlerini verdi.

‘FETÖ'nün futbol yapılanmasına’ ilişkin eski futbolcular Bekir İrtegün, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç, Uğur Boral, Ersin Güreler ve antrenör İsmail Şengül'ün, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 15'er yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Mahkeme eski futbolcu Ömer Çatkıç’ın tahliyesine karar verirken, eski futbolcu Zafer Biryol’un ise tutukluluk halinin devamına hükmetti. Sanıklardan Bekir İrtegün savunmasında, "Katıldığım sohbetlerde Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk, Gökhan Gönül ve Uğur Boral'ı gördüm"dedi.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ömer Çatkıç ve Zafer Biryol ile tutuksuz sanıklar Uğur Boral, Bekir İrtegün, Ersin Güreler ve antrenör İsmail Şengül hazır bulundu.

Sanıklardan Bekir İrtegün savunmasında, "Bu örgütle ilgili sıkıntı olmadığı süreçte, iyi insanlar olarak bildiğimden zaman zaman sohbetlerine katıldım. 17-25 Aralık'tan sonra ister istemez uzaklaşmaya başladım. Ama birden iletişimimi kesemedim. Uzaklaştım" dedi.

SOHBETLERE KATILAN FAAL FUTBOLCULARI SIRALADI

İrtegün hakimin sorusu üzerine, "Katıldığım sohbetlerde Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk, Gökhan Gönül ve Uğur Boral'ı gördüm" dedi.

DAHA FAZLA