'Barış bildirisi'ni imzalayan Nuray Mert'e hapis cezası

'Barış bildirisi'ni imzalayan Nuray Mert'e hapis cezası

'Bu suça ortak olmayacağız' diyerek 'barış bildirisi'ni imzalayan akademisyenlere açılan davanın karar duruşmasında akademisyen ve yazar Nuray Mert'e hapis cezası verildi.

Barış Akademisyenleri'ne ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisini imzaladığı gerekçesiyle İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme, akademisyen ve yazar Nuray Mert’e ‘örgüt propagandası’ yaptığı iddiasıyla 1 yıl 3 ay ertelemeli hapis cezası verdi. 

CEZAYI ÖNCE ARTTIRIP SONRA İNDİRDİLER

Mahkeme, Nuray Mert’e ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla bir yıl hapis cezası verdi. Ceza, ‘suçun basın yoluyla işlendiği’ gerekçesiyle yarı yarıya artırıldı. Mahkeme, iyi hal nedeniyle cezayı bir yıl üç aya indirdi.

Heyet, yazarın sabıkasız oluşunu, duruşmadaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak yeniden suç işlemekten çekineceği yönünde kanaat oluştuğundan hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Mert hakkında beş yıl denetim süresi uygulanacak. Eğer yazar, beş yıl içinde hakkında açılan bir davadan ceza almazsa bir yıl üç aylık cezası düşecek.