Barış bildirisi imzacısı doktora 'FETÖ' gözaltısı

Barış bildirisi imzacısı doktora 'FETÖ' gözaltısı

Bugün sabah saatlerinde Sağlık Bakanlığı'na düzenlenen 'FETÖ' operasyonunda, Ankara Tabip Odası üyesi, barış bildirisi imzacısı Dr. Asuman Doğan'ın da gözaltına alındığı ortaya çıktı. Tabip Odası Dr. Doğan için yazılı bir açıklama yaptı.

Bugün sabah saatlerinde düzenlenen 'FETÖ' operasyonu kapsamında, 'barış bildirisi' imzacısı Dr. Asuman Doğan'ın da gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Ankara Tabip Odası, evine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan, kamuoyunda barış bildirisi olarak bilinen "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisi imzacısı olduğu için Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden uzaklaştırılan, 2014- 2016 yılları arasında Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Dr. Asuman Doğan için yazılı bir açıklama yaptı.

"Dr. Asuman Doğan Yalnız Değildir" başlıklı açıklamada gözaltındaki Dr. Doğan'ın, ev ve işyeri adresi belli olan, çağrıldığında savcılığa gidebileceği fakat hafta sonuna denk getirilerek gözaltını uzatmaya dayalı bu girişimin hukukilik ve ahlakilikten uzak, eziyete yönelik bir uygulama olduğuna dikkat çekildi.

'GÖZALTI UYGULAMASI VE BİR İFTİRAYA MARUZ KALMASI GARABETTİR'

Açıklamanın tamamı şöyle:

" 2014- 2016 Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Asuman Doğan bugün 26 Ekim 2018 tarihinde saat 07:00 sularında gözaltına alınmıştır. Ev ve işyeri adresi belli olan, çağrıldığında savcılığa gidebilecek bir hekimin hafta sonuna denk getirilerek gözaltını uzatmaya dayalı bu girişim hukukilik ve ahlakilikten uzak, eziyete yönelik bir uygulamadır.

Dr. Asuman Doğan barış bildirisine imza atarak demokratik bir ülkede barış içinde yaşamayı talep ettiği için 29 Nisan 2017  tarihinde 689 KHK ile kamu görevinden çıkarıldı. Dr. Asuman Doğan,  demokratik kitle örgütleri içinde ATO ve SES bünyesinde halkın sağlığı ve çağdaş laik bir eğitim için mücadele veren ve demokratik kimliğiyle bilinen toplumsal sağlık muhalefet mücadelesi bilinen bir arkadaşımız ve meslektaşımızdır.

Bu kez Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir 'FETÖ' operasyonunda gözaltı uygulaması ve bir iftiraya maruz kalması garabettir. 

İktidar gücünü ellerinde tutanların muhalifleri yıldırmak, gözdağı vermek ve toplumu sindirmeye çalışma girişimidir bu.

Ekonomik krizin derinleştiği, işçi cinayetlerinin artık üstünün örtülemediği, basın ve toplum üstünde baskıların artırıldıği bir dönemde, yerel seçimler yaklaşırken iktidarın muhalifleri susturma girişimidir bu aynı zamanda.

Dr. Asuman Doğan yalnız değildir. Haksız hukuksuz uygulamalarla işinden edilen meslektaşımız şimdiyse yeni bir eziyetle karşı karşıya kalmıştır. Ankara Tabip Odası olarak yönetim kurulumuzun eski bir üyesi olan Dr. Asuman Doğan'ın hukuki sürecini yakından izlemekteyiz. 

Bu hukuki isabetliliği olmayan karardan vazgeçilerek, Dr. Asuman Doğan hemen serbest bırakılmalıdır.

Ankara Tabip Odası "