Barış Akademisyenleri: 10 Ekim'de yitirdiklerimizin anısıyla buradayız

Barış Akademisyenleri: 10 Ekim'de yitirdiklerimizin anısıyla buradayız

Barış bildirisine imza attıkları için haklarında dava açılan akademisyenler duruşma öncesi basın açıklaması yaptı. Akademisyenler 3. yılında Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı.

Foto: Arşiv

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için haklarında davalar açılan Barış Akademisyenlerinin yargılandığı davada bugün 9 akademisyen hakim karşısına çıkıyor.

İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde duruşma öncesi basın açıklaması yapan akademisyenler "Bizi bugün bu granit sarayın önüne getiren barış talebimizdir, 10 Ekim’de yitirdiğimiz öğrencilerimizin, dostlarımızın anısıdır” dedi.

Açıklamada ilk sözü akademisyen Aslı Odman aldı. Odman, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden 103 kişiyi anarak , “Bizi bugün bu granit sarayın önüne getiren barış talebimizdir, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yitirdiğimiz öğrencilerimizin, dostlarımızın anısıdır” dedi.

GÜRSOY: TRAJİKOMİK BİR OYUN OYNANIYOR

Prof. Dr. Gençay Gürsoy da “Kıdemli bir sanık olarak ben de bugün yargılanıyorum. Toplamda 9 arkadaşımız bugün yargılanacak. Burada yargılama sözcüğünü kullanmak doğru mu? Bu binada iki yıldır tanıklığını yaptığımız olay yargılamadan çok trajikomik bir oyuna benziyor. Ancak istedikleri korku iklimini yaratamadılar. Burada yargılanan arkadaşların her biri geçmişte birbirlerini tanımayan ancak dayanışma bağlarıyla bu mücadeleyi sürdürmeye kararlı insanlardır.” dedi.

Akademisyenler açıklamanın ardından duruşmalar için adliye binasına girdi.

DAHA FAZLA