Barcelona standardı: Erkek takımı birinci sınıf, kadın takımı ekonomide uçtu

Barcelona standardı: Erkek takımı birinci sınıf, kadın takımı ekonomide uçtu

Tarihinde ilk kez kadın ve erkek futbol takımları birlikte tura çıktı. Ancak Barcelona'nın erkek futbol takımı business class uçarken, kadın futbol takımı ekonomi bölümünde uçtu

Barcelona futbol takımından ABD yolculuklarında cinsiyet ayrımcı uygulama, erkek futbol takımı oyuncuları business sınıfında uçarken, birlikte seyahat ettikleri kadın futbol takımı oyuncuları ekonomi sınıfında uçtu. Takımın taraftarları, "sınıf farkını" kadın futbolcuların Instagram'da yayımladıkları fotoğraf ve videolardan tespit etti.

Kadın futbolcular business sınıfında erkek futbolcularla çektirdikleri fotoğrafın ardından ekonomi sınıfındaki yerlerine geçti. Erkek futbolcuların business sınıfında çektikleri videoda kadınlar görünmemesi üzerine  Barcelona taraftarları, sosyal medyada erkek futbolculara neden ayrıcalık yapıldığını sordu.

TARİHİ TUR İÇİN UTANÇ VERİCİ

1994 doğumlu futbolcu Alexia Putellas, yaptığı açıklamada "Business Class'ta bir kadın futbolcu vardıysa da bizim haberimiz yoktu. Barcelona, eşitlikten bahsediyorsa bu durum karşısında bir şeyler yapmalı" ifadelerini kullandı.

Barcelona Başkan Yardımcısı Josep Vives ise yaptığı açıklamada "Kiralık bir uçak tuttuk ve kadın futbol takımımızın tura katılacağı son anlarda belli oldu. Bu bir lojistik problemi" ifadelerini kullandı.

Barcelona Kadın Futbol Takımı Direktörü Maria Teixidor, eleştirilere yanıt vererek, "Kulüple görüştüğümde bir dahaki seyahatta kadın ve erkeklerin birlitke business class uçacağını söylediler. Belki bir gün cinsiyet eşitliğinden bahsedebiliriz ancak şu anda medya ilgisi, sponsorluk anlaşmaları ve daha birçok şeyle birlikte futbol, bir erkek sporu" dedi.

Bazı taraftarlar, "Kıdemli kadın futbolcular, kıdemli erkek futbolcularla business sınıfında oturabilirdi" dediler.

BBC muhabiri Valeria Perasso, bu durumun, kadın futboluna ve kadınlarla erkeklerin birlikte çıktıkları bu tarihi tura çok önem verdiğini söyleyen Barcelona için "utanç verici olabileceğini" olduğunu söylüyor.

LOS ANGELES'A BİRLİKTE UÇACAKLAR

Kulüp oyuncuları, ABD'deki ilk maçları öncesinde Portland'da birlikte antrenman yaptı. Futbolcular, Portland'dan Los Angeles'a geçecek.

El Mundo gazetesi, bu yolculukta kadın erkek tüm futbolcuların business sınıfında seyahat edeceğini yazdı.

 

DAHA FAZLA