Bahçeli’den EYT’lilere: 'Şu an için mümkün değil, böyle bir popülist politika uygulanmaz'

Bahçeli’den EYT’lilere: 'Şu an için mümkün değil, böyle bir popülist politika uygulanmaz'

Devlet Bahçeli katıldığı bir televizyon programında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) ilişkin bir düzenleme için "Şu an için çıkması mümkün değil. Hele hele seçime bir hafta, on gün kala böyle bir popülist politika uygulanmaz" dedi.

Katıldığı televizyon programında soruları yanıtlayan Devlet Bahçeli, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) taleplerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, EYT gündeminin seçim beyannamelerinde olduğunu ve Meclis’te de teklif sunulduğunu söyledi ve “Ancak 49 milletvekili ile çıkarmamız mümkün değil” dedi.

'ŞU AN İÇİN ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Bahçeli, EYT’lilerin taleplerinin karşısına ise “Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı iç ve dış sorunları” koyarak, "Bir de bunun şu anki maliyeti, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı iç ve dış sorunlar içerisinde ‘ille de de bunu çıkaracağız’ dedi. Bahçeli, "Kimseyi de kandırmaya da gerek yok. Şu an için çıkması mümkün değil. Hele hele seçime bir hafta, on gün kala böyle bir popülist politika uygulanmaz. Ama seçim sonuçları belli olur Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kalıcı istikrar sağlayacak bir güçle yoluna devam ederse bu konuyu da çözmesi için tavsiyelerde bulunabiliriz" açıklamalarında bulundu.

'MALİYETİN NE OLDUĞUNU İYİ HESAP ETMELERİ LAZIM'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın EYT’liler için “Bir de bunlar türedi” demesinin ardından benzer bir tutum sergileyen Bahçeli, “Türkiye’nin gerçeklerini göz önüne almaları lazım. Maliyetin ne olduğunu iyi hesap etmeleri lazım. Bir tarafta ödemeler dengesi açığınız var diyeceksin sonra erken emekliliği çıkartın diyeceksin. Kemal Kılıçdaroğlu kimi kandırıyorsun” ifadelerini kullandı..