Aygün Alüminyum patronundan direniş çadırına sabaha karşı saldırı

Aygün Alüminyum patronundan direniş çadırına sabaha karşı saldırı

111 gündür direnişlerini sürdüren işçilerin çadırına sabaha karşı bir saldırı yapıldı. Saldırıya ilişkin bilgi almak isteyen işçilere, güvenlik kameralarının o sırada bozuk olduğu söylendi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Tekirdağ’ın Ergene İlçesi Velimeşe Mevkii’nde bulunan Aygün Alüminyum'da ağır patron uygulamaları ve 'hileli zam' politikasına karşı sendikalı oldukları için işten çıkarılan 12 işçi 111 gündür direnişe devam ediyor.

Bugün sabaha karşı patron tarafından işçilerin fabrika önünde kurdukları grev çadırına bir saldırı yapıldı. Çadır ve etrafında bulunan bayraklar sökülürken, sabah saatlerinde direniş alanına gelen işçiler çadır ve bayrakların yırtılarak, parçalarının etrafa saçıldığını gördüler.

KAMERALAR BOZUKMUŞ!

Olayın nasıl olduğunu öğrenmek isteyen işçiler, fabrikadaki güvenlik kameralarını incelemek istedi. Ancak işçilere kameraların o sırada bozuk olduğu cevabı verildi.

İşçiler kazanana dek mücadeleye devam edeceklerini söylediler.

NE OLMUŞTU?

Sendikalı oldukları için 12 işçinin işten çıkarıldığı Aygün Alüminyum'da işçilerin lavabo kullanımlarının kartlı sistemle gerçekleştiği ve lavaboda 3 dakikadan fazla kaldıkları içeride kilitli kaldıkları ortaya çıkmıştı.

Ayrıca fabrikada çalışan işçilere 1 yıl boyunca zam yapılmazken, 2’nci yılda yapılan 50 liralık zammın ise 6 ayda bir olmak üzere elden verildiği öğrenilmişti. 

İşçilerin sigorta primlerinin düşük yatmasına neden olan bu uygulama ayrıca patrona vergi kaçırma fırsatı da sunuyor.

Direniş sürecinde, sendika yetkisine patronun itirazda bulunması üzerine fabrikada mesaiye kalmama eylemleri yapılmıştı.