Antik kentin üzerine AVM ruhsatı verdiler!

Antik kentin üzerine AVM ruhsatı verdiler!

AVM'nin inşaatı sırasında M.Ö 7. yüzyıla ait antik kente rastlandı fakat acele kamulaştırma kararı çıkarılarak temeli atıldı.

Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun 3'üncü derece arkeolojik sit alanı ilan ederek imara açtığı Mudanya liman mevkiinde inşaatı süren AVM'nin temeli antik kent üzerine atıldı.

2012 yılında inşaatına başlanan AVM'nin temel kazıları sırasında M.Ö. 7'nci yüzyıla ait antik kentin duvarlarına ve taş heykellere rastlandı.

'AVM'NİN ALT KATINDA SERGİLENSİN' KARARI

Kurul, inşaatın devam etmesine izin verirken, antik kente ait tarihi kalıntıların da cam çerçeve içinde koruma altına alınarak AVM'nin alt katında sergilenmesini kararlaştırdı.

Sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Myrleia Antik Kent Platformu, Bursa 1'inci İdare Mahkemesi'nde, kurul kararının iptali istemiyle dava açtı.

Danıştay'ın 2 kez bozarak yerel mahkemeye geri gönderdiği dosyada, yargı süreci devam ediyor.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI ÇIKARILDI

Yargı sürecinde el değiştiren AVM'nin yeni sahibi şirket, otoparkla birlikte 9 bin 312 metrekarelik alana inşa edilen tesisi işletmeye açabilmek için 'imar barışı' başvurusu yaparak yapı kayıt belgesi aldı.

Mudanya Belediyesi ise şirketin AVM'yi işletmeye açma girişimine, söz konusu alanla ilgili acele kamulaştırma kararı alarak cevap verdi.

İlçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şirketin AVM'yi işletmeye açma girişimini protesto etti.

HOLDİNG AVM'NİN TEMİZLİĞİNE BAŞLADI

Bu gelişmeler yaşanırken, daha önce imar barışı başvurusu yaparak kayıt belgesi alan şirket, bu başvurunun sonunda Yapı Kullanma Ruhsatı karşılığı olan izin belgesini Mudanya Belediyesi´nden aldı.

Holding yetkilileri, AVM'nin açılışı için binada temizlik çalışmalarını başlattı.
 

DAHA FAZLA