Almanya'da On Binlerce Kişiden Irkçılığa Güçlü Yanıt

Almanya'da On Binlerce Kişiden Irkçılığa Güçlü Yanıt

Almanya'da ırkçılara tarafından göçmenlere yöneltilen saldırılara güçlü bir yanıt verildi. "Biz çoğunluktayız" diyen çoğu genç on binlerce kişi ırkçıların saldırılarını lanetledi.

Almanya’da bir Alman’ın öldürülmesinin ardından başlayan ırkçı gösterilere karşı eylemler sürerken, bu akşam Chemnitz kentinde ırkçılığa karşı ‘Biz Çoğunluktayız’ sloganıyla bir konser düzenlendi.

Konsere farklı uluslardan on binlerce insan katılırken, birçok grubun sahne aldığı konserde bir araya gelen binlerce kişi göçmenlere dönük saldırıları lanetledi. Konsere katılan kişi sayısının ise 50 bin olduğu duyuruldu.

'BİRÇOK ÜNLÜ GRUP SAHNE ALDI'

Konserde, Tretttmann, Feine Sahne Fishcfilet, K.I:Z, Kraftclub, Nura/ Marteria &Casper, Die Toten Hosen sahne aldı

'YAŞASIN ULUSLARARASI DAYANIŞMA'

Konserde sık sık “Yaşasın uluslararası dayanışma” , “Faşizm bir daha asla” sloganları atıldı.

NE OLMUŞTU?

Almanya'nın doğusundaki Chemnitz kentinde geçen Pazar sabaha karşı farklı milliyetlere sahip kişiler arasında çıkan bir tartışmada üç kişi bıçaklanarak yaralanmış, yaralananlardan 35 yaşındaki bir Alman hastanede yaşamını yitirmişti. Iraklı ve Suriyeli iki şüpheli olayın ardından gözaltına alınmış, daha sonra da tutuklanmıştı.

Bu olay üzerine  kentte ırkçı gösteriler düzenlenmiş, gösteri sırasında ırkçılar yabancı gibi göründüğünü iddia ettikleri kişilere saldırmıştı. Geçen Pazartesi günü ırkçı gösterilerin devam etmiş, bunun yanı sıra yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa karşı düzenlenen gösterilerle kentte tansiyon yükselmişti.