Albayrak: Enflasyon, kur, faiz açısından kötü dönem geride kaldı

Albayrak: Enflasyon, kur, faiz açısından kötü dönem geride kaldı

Damat Albayrak ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında her şeyin yoluna girdiğini iddia etti.

Hazine ve Maliye Bakanı damat Berat Albayrak, ekim ayıyla birlikte enflasyonun düşüşe geçeceğini belirterek, "Enflasyon ve faiz denen 2 prangadan ekonomimizi kurtardığımızı göreceğiz" dedi.

Albayrak, enflasyon, kur ve faiz açısından kötü dönemin geride kaldığını söyledi.

Albayrak, işçilerin kötü çalışma koşulları ve iş cinayetlerini protesto ettikleri için tutuklandıkları 3. havalimanında düzenlenen 'Hedef 2023 Büyük Türkiye' zirvesinin açılış konuşmasını yaptı.

'AĞZINIZ AÇIK BAKACAKSANIZ'

Albayrak bir doğa katliamı olan, işçi haklarının ihlalleriyle gündeme gelen havalimanı için "Hem yapmayalım, yıkalım, karşıyız diyeceksiniz hem de bu benzeri muhteşem projeleri görünce, ağzınız açık bakacaksınız. Sonsuz muhalefet edenler, yakalım yıkalım diyenler, bu eserler ortaya çıkınca da bıyık altından bakıp, çaktırmadan da ziyaret edip, ilk uçak bileti için sıraya girecek olan da bunlar olacak" şeklinde konuştu.

'ENFLASYON VE FAİZDEN EKONOMİMİZİ ADIM ADIM KURTARDIĞIMIZI GÖRECEKSİNİZ'

'Enflasyonla mücadele programı' dahilinde şirketlerin yüzde 10 indirim kampanyasına değinen Albayrak, bu kampanyanın seferberliğe dönüştüğünü iddia ederek "Enflasyonla mücadelede önce ekim, ardından kasım ve aralıkta aşağı yönlü seyir sürecek. Bu sürecin sonunda enflasyon ve faizden ekonomimizi adım adım kurtardığımızı göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

 

DAHA FAZLA