Albayrak büyük konuştu: Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz

Albayrak büyük konuştu: Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz

Damat Bakan Albayrak, enflasyonla mücadelede izleyeceği yola ilişkin açıklama yaptı.

Dolar/TL'nin dün gece saatlerinde 4,97 seviyesiyle rekor düzeye ulaşmasının ardından bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi politikalarına ilişkin açıklama yaptı.

Moody's'in açıklamasının hemen ardından yaptığı açıklamada Albayrak, "Hiç olmadığı kadar etkin bir Merkez Bankası, yeni dönem politikalarımızın temel hedefleri arasında yer alacak" dedi.

Enflasyonun düşmesini temel hedef aldığını iddia eden Albayrak, "Tüm kurumlarımızla, özel sektörümüzle, tüm yatırımcı ve paydaşlarımızla eşgüdüm ve çok sağlam bir koordinasyonla çalışacağız. Enflasyonun en kısa sürede önce tek haneye, ardından hedefimize gerilemesi için adımlarımızı atacağız" dedi.

Albayrak, "Yeni dönemde hem para politikası ve maliye politikası arasındaki koordinasyon süreklilik arz edecek hem de fiyat istikrarına risk oluşturan yapısal unsurlara ilişkin kapsamlı bir eylem planı hayata geçirilecek" ifadeleriyle enflasyonla mücadelede tüm yükün para politikası üzerinde kalmayacağını öne sürdü.

MERKEZ BANKASI PİYASA KOŞULLARI NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YAPACAK

"Merkez Bankasının bağımsızlığının ve karar alma mekanizmalarının spekülasyonlara konu edilmesi kabul edilmez" diye konuşan Albayrak, bankanın bağımsız bir kurum olarak, ekonominin gerçekleri ve piyasa koşulları neyi gerektiriyorsa onu yapacağını iddia etti.

Fiyat istikrarı ve enflasyonla mücadelede özellikle yapısal kanallardaki tıkanıklıkları açarak ve politika eşgüdümünü güçlendirerek Merkez Bankasının hareket alanını genişleteceklerini savunan Albayrak, "Hiç olmadığı kadar etkin bir Merkez Bankası, yeni dönem politikalarımızın temel hedefleri arasında yer alacak" ifadesini kullandı.

DAHA FAZLA