AKP'nin duble yol sevdası bitti mi?

AKP'nin duble yol sevdası bitti mi?

AKP'lilerin dillerinden düşmeyen duble yolların yapımına Erdoğan tarafından kaynak aktarımı durduruldu.

AKP’nin her seçim döneminde propaganda malzemesi olarak kullandığı bölünmüş yol yapımına bütçeden ek kaynak aktarımı durduruldu.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; Cumhurbaşkanlığı’nın yayımladığı genelgeyle, 2008’de yayınlanan Başbakanlık genelgesinde değişiklikler yapıldı.

Mevcut genelgede, yol yapım ve iyileştirme çalışmalarının öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarının iş makineleri, malzeme, ekipman ve personeli eliyle gerçekleştirileceği vurgulanıyordu. Bu çalışmalara ilişkin proje, mühendislik, kontrollük ve eğitim hizmetlerinin, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından sağlanacağı, bu işler için gerekli ek ödeneğin ise Maliye Bakanlığı tarafından Karayolları Genel Müdürlüğü bütçesine aktarılacağı kaydediliyordu.

Dün yayımlanan genelgeyle Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Maliye Bakanlığı tarafından bütçeden ek ödenek aktarılması durduruldu.

BAKANLIK ÜSTLENDİ

Son yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul’daki bazı metroların yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenildi. Karara göre, Sabiha Gökçen Havalimanı raylı sistem bağlantısının Sabiha Gökçen-Kaynarca Kısmı, Sabiha Gökçen-Kurtköy Kavşağı Kısmı. Altunizade-Sabiha Gökçen Metro Hattı, Söğütlüçeşme-İncirli Metro Hattı’nın yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

NE OLMUŞTU?

2011 Van Depremi’nin ardından dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, 1999’dan itibaren toplanan deprem vergilerinin akıbeti sorulmuş, Şimşek verdiği cevapta bu vergilerin duble yol yapımı gibi alanlarda kullanıldığını söylemişti.