AKP'lileri Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 5 Ölü

AKP'lileri Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 5 Ölü

AKP kongresine katılmak için Van'dan yola çıkan otobüsün otomobille çarpışması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Ankara'da 18 Ağustos’ta yapılacak olan AKP 6'ıncı Olağan Kongresi'ne katılmak üzere dün akşam saatlerinde Van'dan yola çıkan AKP'lileri taşıyan otobüs, iddiaya göre karşı yönden gelen ve sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobille çarpıştı. Görgü tanıkları otomobilin bariyerlere çarptıktan sonra otobüsle çarpıştığını söyledi.

Çarpışmanın şiddetiyle her iki araç da yoldan çıkarken, demir yığını haline dönüşen otomobilde bulunan ve aynı aileden oldukları belirtilen 5 kişi yaşamını yitirdi. Otobüste bulunan AKP üyelerinin bulunduğu 12 kişi ise yaralandı. Kazanın ardından bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerine giden ambulanslarla Gevaş Devlet Hastanesi ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Özel Lokman Hekim Hastanesi'ne götürüldü. Kaza haberini alan partililer yaralıların bulunduğu hastanelere akın etti.

Kazada demir yığını haline dönüşen otomobilde ölenlerin Yadigar Handanoğlu, Osman Handanoğlu, Aslıhan Dayan, İnci Eslen Dayan ve Zeki Dayan oldukları belirlendi. (DHA)