AKP’liler tek tek rektör yapılıyor

AKP’liler tek tek rektör yapılıyor

Erdoğan’ın 15 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Atamalar da dikkat çarpan nokta, atanan yeni rektörlerin eski AKP milletvekilleri ya da yakınları olması.

Aralarında eski milletvekillerinin de olduğu AKP'liler rektörlük koltuklarına atanıyor. İktidara geldiğinden bu yana akademiye yönelik saldırılarını her gün arttıran AKP, buradaki atamalarda da aile boyu skandal torpil atamaları gerçekleştiriyor.

AKP Kütahya eski Milletvekili Vural Kavuncu Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı. Daha önce de AKP eski milletvekilleri Cevdet Erdöl, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü, Aşkın Asan, Avrasya Üniversitesi Rektörü, Necdet Budak Ege Üniversitesi Rektörü, Nükhet Hotar 9 Eylül Üniversitesi Rektörü, Mazhar Bağlı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü olmuştu.

KARDEŞ DE VAR EŞ DE…

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kardeşi Aysun Bay Karabulut ise Malatya İnönü Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'ne de AKP Kayseri eski Milletvekili Havva Çalış'ın eşi, Mustafa Çalış getirildi.

DEKANDI, REKTÖR OLDU

Aysun Bay Karabulut'la ilgili çarpıcı bir ayrıntı da şöyle: İnönü Üniversitesi'nde Rektör Yardımcılığı görevindeyken geçen yıl Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde dekan olmuştu. Karabulut, 1 yılın ardından memleketi Malatya'ya bu kez rektör olarak döndü.

İLERİ HATIRLATIYOR: HER İLDE AKP’NİN İL EŞ BAŞKANLARI: ATANMIŞ REKTÖRLER!

Hilelerle geçirilen 16 Nisan referandumunun ardından cumhurbaşkanının bir partinin genel başkanı olmasıyla, partili vali ve partili kaymakam eleştirileri hali hazırda gündemdeki yerini korurken, görevi eğitim-öğretim kapasitesinin geliştirilmesi ve öğrencilere sosyal hizmetlerin sağlanması olan rektörler de iktidar partisinin il başkanları olmaya soyundu.
Geçtiğimiz aylarda Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Erdoğan yanlısı olduğunu açıkça ilan etmiş, daha da ileri giderek “Ben genel başkanının (Erdoğan’ı kastediyor) Mardin temsilcisiyim” ifadelerini kullanmıştı.