AKP'li Zengin, tacizci polisi aklamaya çalıştı: Telaşın verdiği yanlış bir hareket

AKP'li Zengin, tacizci polisi aklamaya çalıştı: Telaşın verdiği yanlış bir hareket

AKP'li Özlem Zengin, Merve Demirel’in gözaltına alındığı esnada polisin cinsel saldırısına maruz kalmasına ilişkin, tacizci polisi aklamaya çalışarak “Bir telaş içerisinde, bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği yanlış bir hareket” şeklinde skandal açıklamalarda bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Ankara'da üniversite öğrencisi Merve Demirel’in gözaltına alındığı esnada polisin cinsel saldırısına maruz kalmasına ilişkin, “Bir telaş içerisinde, bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği yanlış bir hareket” şeklinde skandal açıklamalarda bulundu.

Muhalefet partisi vekilleri, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda konuyu gündeme getirdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, söz konusu cinsel saldırıya ilişkin, “Ankara'nın göbeğinde bir polis bir genç kadını gözaltına alırken cinsel saldırıda bulunuyor. Günlerdir kamuoyuna yansıyan fotoğraflarda da açık ve net bir şekilde cinsel saldırı maalesef görülüyor. Günlerdir kamuoyu bu iğrenç olaya tepki gösterirken, bahsi geçen polisle ilgili hareke geçilmesini beklerken, Ankara Emniyet Müdürlüğü ‘Babası FETÖ'cü’ diye açıklama yapıyor. ‘Özrü kabahatinden büyük’ dedikleri bu olsa gerek. Hukukun işlediği bir ülke olsaydık öncelikle o polis, sonra da bu açıklamayı yapan emniyet müdürü görevden alınırdı. Tam da iktidarın kolluğuna yakışır bir açıklama” dedi.

CİNSEL SALDIRIYI ‘TELAŞLA YAPILAN YANLIŞ HAREKET’ DİYEREK AKLAMAYA ÇALIŞTI

Kurtulan’ın konuşması ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, polisin fotoğraflara da yansıyan cinsel saldırısına ilişkin, “ Bir telaş içerisinde, bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği yanlış bir hareket. Bu da yanlış, olmamalıydı” ifadelerini kullandı.

‘BASINA SERVİS EDİLMESİ KASTI AŞAN BİR DURUM’

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Zengin, görüntülerin basına servis edilmesinin “kastı aşan” bir durum olduğunu da ileri sürerek, “Ben o görüntüleri izledim, hem emniyet müdürlüğünün çektiği görüntüleri izledim hem de olay esnasında çekilen görüntüleri izledim. Bu görüntüler kamuoyuna dağıtılırken, bence kastı aşan bir şekilde, olaydan öte Emniyet teşkilatını tahrik etmek üzere bir üslup kullanılıyor” dedi.

Ayrıca olayı yakından takip ettiklerini öne süren Zengin, bugün suç duyurusunda bulunan Demirel hakkında, olayla ilgili “Ümit ederim gider şikayetçi olur, biz de takip ederiz, nedir mesele, daha detaylı görme imkanımız olur” dedi.

DAHA FAZLA