AKP'li Bostancı: Doların Bugünkü Karşılığı En Fazla 4 Liradır

AKP'li Bostancı: Doların Bugünkü Karşılığı En Fazla 4 Liradır

Dövizdeki yüksek artış devam ederken, AKP cephesinden hedef saptırmaya yönelik açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, "Türkiye'nin ekonomik gerçekliğine bakarsak, doların bugünkü Türk Lirası (TL) olarak karşılığı 3.8, 3.9 liradır en fazla 4 liradır" dedi.

AKP’nin dövizdeki artışla ilgili “dış güçler” söylemi devam ederken, bu söyleme dayanak oluşturmak için sundukları gerekçeler gittikçe absürdleşiyor.

Bostancı da AKP’nin Amasya İl Başkanlığı tarafından düzenlen programda, küresel güçlerin ülkede ekonomik olarak yaptırım ve diz çöktürme girişimlerinin açıkça görüldüğünü söyleyerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ekonomik gerçekliğine bakarsak, doların bugünkü TL olarak karşılığı 3.8, 3.9 liradır en fazla 4 liradır. Yani bir ülkenin ticari hacmini, gayri safi milli hasılasını hesaba kattığınızda onun dış ödemelerde bir denge olarak kullandığı bu rezerv paranın TL olarak karşılığı 3.8, 3.9'dur, en fazla 4 liradır. “

GÜZELLEME VE PEMBE TABLO

Bostancı konuşmasının devamında ise Erdoğan güzellemesi yaparak, pembe bir tablo çizdi:

"Allah'ın izniyle biz kısa zamanda kendi imkanlarımızla bu finansal saldırıları aşacağımıza inanıyoruz. Bu girişimlere eyvallah demeyeceğiz, her şeyden önce Türkiye'nin ekonomik gerçekliği, bu girişimleri reddeder. Güçlü ve kudretli olma yolunda ilerleyeceğiz. İnşallah bu milletin, büyüme, gelişme misyonunu ifade eden AK Parti önderliğinde ve bu misyonun karizmatik lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu ülke, kalkınmaya, gelişmeye, bu bölgede güçlü olmaya, bir dünya gücü olma yolunda devam edecektir.