AKP telefonla anket yapacak

AKP telefonla anket yapacak

Tüm söylemler ve alınan kararlar, telefon anketiyle halka sorulacak.

AKP, 24 Haziran'daki seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını devam ettiriyor. Partinin kurmayları seçim döneminde en tehlikeli durumun partinin yüksek veya düşük oy alacağına ilişkin algı olduğunu belirtti.

Hürriyet'in haberine göre AKP, seçim çalışmalarında vatandaşın nabzını tutmak ve ona göre politika geliştirmek için anlık-günlük strateji belirleyecek. Tüm söylemler ve alınan kararlar, telefon anketiyle halka sorulacak. 

MUHALEFETE GÖRE DİL DEĞİŞİKLİĞİ

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde oğlu ile birlikte yaşamını yitiren AK Parti'nin reklam kampanyalarının mimarı Erol Olçok’un şirketi Arter, kampanyada yer almayacağını duyurmuştu. Seçim kampanyası başlamak üzereyken, çalıştığı şirketi değiştiren AKP’de, kampanya boyunca kullanılacak söylem ve başlıklar, günün gelişen koşullarına, muhalefetin kullandığı dile ve gündem oluşturacak konulara göre belirlenecek. Yapılan konuşmaların ve geliştirilen söylemin ‘sosyal kırılganlık algısı’ anlık ölçülecek. Ona göre politika değiştirilecek veya geliştirilecek.

'ÇOK TEHLİKELİ OLUR'

Parti kurmayları, seçim dönemlerinde en tehlikeli durumun partinin yüksek veya düşük oy alacağına ilişkin algı olduğunu belirttiler. Parti kurmayları, “Yüksek oy alacağı duygusunun hakim olması, ‘bizim oyumuza ihtiyaç yok’ algısı yaratabilir. Düşük olduğuna ilişkin yayılmak istenen hava da ‘Yapılacak bir şey yok’ duygusu yaratır ki, bu çok tehlikeli olur. Geliştirilen tüm strateji, seçmeni 24 Haziran tarihine kadar dinç tutmaya yönelik olacak” dedi. 

AF DESTEK GÖRMEDİ

Kampanya boyunca seçmenin hoşuna gidecek ‘yumuşak bir dil’ kullanılması planlanıyor. Özellikle, Kudüs, dış politika ve ekonomi başlıkları öncelik oluşturacak.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı ve Türkiye’nin dış kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmekle ilgili çabası, bu süreçte seçmeni diri tutmak için kullanılacak. Açıklanan seçim paketinin olumlu sonuçlarını seçimde göreceklerini düşünen AKP kurmayları, son hafta tartışma konusu olan af-kısmi af başlığının ise seçmende karşılığı olmadığını saptadı.