AKP sağlık teklifinde geri adım mı attı?: 5. maddeye yeni düzenleme

AKP sağlık teklifinde geri adım mı attı?: 5. maddeye yeni düzenleme

Meclis Sağlık Komisyonu'ndaki görüşmeleri esnasında muhalefet vekillerinin sert tepki gösterdiği AKP'nin sağlık teklifindeki 5. maddede düzenlemeye gidiliyor. AKP'nin bu maddede geri adım atması, hekimlerin durumunda kısmi farklılığa yol açıyor.

Meclis kulislerinden edinilen bilgiye ve bazı milletvekillerinin sosyal medyadan yaptığı paylaşımlara göre, AKP tarafından yasalaştırılmaya çalışılan ve hekimlerin çalışma hakkına dönük ciddi bir engelleme niteliği taşıyan sağlık teklifindeki 5. maddede düzenlemeye gidiliyor.

Buna göre, Sağlık Komisyonu görüşmelerinde yaşanan sert tartışmaların ardından, sağlıkta şiddeti önleme iddiasıyla Meclis’e getirilen torba yasa teklifinde en çok tepki çeken madde olan ve KHK’lı doktorların hem kamu hem de özel hastanelerde çalışmasını engelleyen 5. madde yeniden düzenlenecek.

DOKTORLAR SGK'LI HASTANELERDE ÇALIŞABİLECEKLER

Yeni düzenlemeye göre, KHK'lı hekimlerin özel hastanelerde çalışma yasağı ve rapor yazma engeli AKP’nin verdiği önerge ile kaldırılacak. İddialara göre, güvenlik soruşturmasına takılan hekimlerin ise 450 gün çalışmaması ya da uzmanların 125 bin lira, pratisyen hekimlerin ise 75 bin ödeyerek 450 gün beklemeden işe başlatılması öngörülüyor.

Eğer madde üzerinde değişiklik yapılırsa KHK'lı doktorlar SGK ile anlaşmalı hastanelerde çalışabilecek ve yazdıkları raporlar adli mercilerce kabul edilecek.