Afrin'de hayat durma noktasında

Afrin'de hayat durma noktasında

Su, elektrik ve iletişim hatlarının kesildiği Afrin'de hayat durma noktasına geldi, halk 'Sessiz kalmayın' çağrısı yaptı.

TSK'nın cihatçı ÖSO işbirliği ile Afrin'e yönelik başlattığı saldırının 51. gününde hayat durma noktasına geldi. Ajanslara yansıyan bilgilere göre TSK ve ÖSO dün itibarıyla Afrin kent merkezine yakın noktalara ulaştı.

Yaşadıkları köy ve ilçelerden kent merkezine sığınmak zorunda kalanlarla birlikte nüfusu 850 bine ulaşan Afrin kent merkezi dün geceden bu yana yoğun bombardıman altında. Kentte su, elektrik ve iletişim hatları kesilirken, sivillerin can güvenliği de ciddi şekilde tehlikeye düştü.

FIRINLAR BOMBALANDI, SU TAŞIYAN HATLAR KESİLDİ

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, savaş uçakları ve top atışları ile kentteki halkın ekmek ihtiyacını karşıladığı 17 fırın vurulurken, Meydankê ilçesinin ele geçirilmesiyle birlikte kente su taşıyan hat da kesildi. Halkın bir bölümü su ihtiyaçlarını açılan kuyulardan karşılamaya çalışıyor.

Tüm işyerlerinin kapalı olduğu kentte sadece eczaneler açık.

AFRİNLİLERDEN ÇAĞRI: KATLİMA SESSİZ KALMAYIN

Tüm bu kuşatma ve saldırılara rağmen sonuna kadar direneceklerini ifade eden Afrinliler, 'Sessiz kalmayın' çağrısında bulundu.