Af korosu büyüyor: Sedat Peker’den Erdoğan’a 'uyarı'

Af korosu büyüyor: Sedat Peker’den Erdoğan’a 'uyarı'

Daha önce Erdoğan’ı ölümüne destekleyeceğini ilan eden çete lideri Sedat Peker, Bahçeli’nin af çağrısına katılarak, çıkmaması durumunda AKP’ye ov verilmeyeceği uyarısında bulundu.

İleri Haber

“Cumhur İttifakı’nı ölümüne destekleyip, Erdoğan’ı seçtirmeliyiz” diyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, bu sefer de af konusuyla gündemde.

Peker, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin öncülüğünü çektiği af korosuna katılarak bir çağrı da o yaptı. Çete lideri Peker, AKP’nin “gündemimizde değil”, Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli’nin ise “Bayramdan önce çıksa iyi olur” dediği af çıkarılmasıyla ilgili MHP liderini destekledi. Affa ilişkin beklentilerinin olduğunu açıkladı.

[ih1]

Af konusuna ilişkin bir yazı yazan Peker, “ölümüne desteklemeliyiz” dediği Erdoğan’a bu sefer bir uyarıda bulundu. Affın çıkmaması durumunda Cumhur İttifakı’na da oy verilmeyeceğini ifade eden Peker, konuya ilişkin beklentilerinin bayram sonra süreceğini kaydetti.

[ih2]

“Seçimden sonra Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Partinin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu konuya bir çözüm üreteceklerine de tüm kalbimle inanıyorum. Bazı mahkum ailelerinin bayramdan önce infaz iyileştirme yasası çıkmazsa Cumhur İttifakı’na oy vermeyeceğiz dediklerini sosyal medyada sıkça okuyorum” diyen Peker, Erdoğan’a ve AKP’ye af çağrısı yaparak şunları yazdı:

PEKER’E GÖRE ‘KALİTELİ SUÇ’

“İnşallah bu konu ile ilgili oluşturacağımız kamuoyu sayesinde infaz yasasında bir iyileştirme çıkarabileceğimize tüm kalbimle inanıyorum. Kalitesizce suç işlememiş olan tüm kader mahkumlarının da bir an önce ailelerine kavuşmalarını YÜCE ALLAH’tan diliyorum."

İLERİ HATIRLATIYOR: 1 KASIM ÖNCESİ 'OLUK OLUK KAN AKITACAĞIZ' TEHDİDİNDE BULUNMUŞTU

AKP ve Erdoğan’a desteğiyle bilinen çete lideri Peker, 1 Kasım seçimlerinden önce Rize’de düzenlediği bir mitingde, “Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız. Nehirler dolusu kanları aktıkları zaman anlayacaklar” demişti.