Adliye önünde ‘sesli Cumhuriyet okuma’ eylemi

Adliye önünde ‘sesli Cumhuriyet okuma’ eylemi

Duruşma 5. oturumunda devam ederken adliye önünde sesli olarak Cumhuriyet gazetesi okundu.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın da aralarında olduğu yurttaşlar, 13.30'da yapılacak basın açıklaması öncesi Çağlayan Adliyesi önünde toplu bir şekilde sesli olarak Cumhuriyet gazetesini okuma eylemi yapıldı.

Sesli Cumhuriyet gazetesi okuma eyleminin ardından ise saat 13.30'da basın açıklamasına geçildi.

Cumhuriyet Davası Koordinasyonu adına konuşan gazeteci Ceyda Karan “Katillerin ve haramilerin aksine, ne bayrak arkasına gizleyecek suç, ne de dinin arkasına gizleyecek günahları var. Zulümkarların tarih önünde mahkum ettiler. İktidarın çukur medyasının karşısına doğruluğu çıkardılar. Bizler arkadaşlarımızın susturulmasının aslında tüm gazeteciliğin mahkum edilmek istediğinin farkındayız. 271 gündür yaratılan zulüm son bulmazsa, adaletin cenaze namazı kılınmış demektir. Kahrolsun İstibdat, yaşasın hürriyet. Hemen şimdi özgürlük” dedi.

ABC gazetesi ve Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da şunları söyledi:

“Neden gazetecilik yapıldığını soran bir mahkeme var. Tamamen hukuk sefaleti. Mezhepçi faşizan bir iktidarın mahkemesidir bu. Bu toprakların 200 yıllık ilerici birikimini tasfiye etmek isteyen İslamcı bir yapıyla karşı karşıyayız. Adalet, demokrasi ve laiklik en yakıcı taleptir. Ahmet Şık'ın dediği gibi kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet demek, Abdülhamit gericiliğine karşı direnmektir. Susar ve geri çekilirsek bugünlerden daha ağır ve baskıcı bir iktidarla baş başa kalırız. Dikta rejimini kurmak, gazetecilere hapishanede çalışın diyenlere bu ülke izin vermeyecektir”                        

G9 Gazetecilik platformu adına konuşan Özge yanardağ da “Gazetecilik suç değildir. Bu utançtan vazgeçmelidir” dedi.