Açlık grevindeki işçi direndi ve kazandı

Açlık grevindeki işçi direndi ve kazandı

İşten çıkartılan belediye işçisi Ahmet Işıkoğlu, 14 günlük direniş ve açlık grevinin ardından işine geri dönüyor.

İzmir'de Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde altı yıldır çalışan işçi Ahmet Işıkoğlu, CHP'li belediye yönetimi tarafından 695 ve 696 sayılı KHK'ler bahane edilerek ve "güvenlik soruşturması" öne sürülerek işten atılmıştı. 

Birçok belediyede "güvenlik soruşturması" ve "arşiv araştırması" bahaneleriyle işten çıkartılan işçiler işe geri alınırken; CHP'li Bornova Belediyesi işçi Ahmet Işıkoğlu işine geri dönme talebiyle açlık grevi başlatmıştı. 

İŞE GERİ DÖNÜYOR

Işıkoğlu 14 günlük mücadelenin ardından, işe geri alınacağının Twitter hesabından duyurdu. Işıkoğlu, "Sevgili dostlar ; işçi sınıfı tarihin de sayısız örnekle bildiğimiz direnişin zaferle sonuçlanacağı gerçeği Bornova pratiğin de bir kez daha kendini doğruladı. Bugün öğleden sonra Bornova belediyesiyle yapacağımız protokolden sonra iş hakkımı kazanmış olucam. Protokol imzalanana dek direniş alanın da grevde olucam. Direniş boyunca dayanışmayı eksiltmeyen tüm sınıf kardeşlerime şükranları mı sunuyorum. Yaşasın işçi sınıfının birlik ve dayanışması.! Yaşasın direniş.!