3. havalimanı şantiyesinde 'iş kazası'

3. havalimanı şantiyesinde 'iş kazası'

Günler önce 'köle değiliz' diyerek iş bırakma eylemine başlayan işçilerin tutuklanarak cezaevine sevk edildiği sırada 3. havalimanı şantiyesinde bir 'iş kazası' daha yaşandı.

İleri Haber

AKP'nin seçim malzemesi olan, daha önce sık sık iş cinayetleri ve kötü çalışma koşullarıyla gündeme gelen 3'üncü havalimanı inşaatında yine bir 'iş kazası' yaşandı. Çatı katında meydana geldiği bildirilen olayda, işçinin iskeleden düştüğü ve ambulansa kaldırılırken başından kanlar geldiği aktarıldı.

İSKELEDEN DÜŞTÜ, AKIBETİ BELİRSİZ

İnşaat-İş Sendikası'nın sosyal medya hesabından aktardığı olayda, işçinin akıbeti ise hala belirsiz durumda. Sendikanın sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşım şu şekilde:

TUTUKLANAN İŞÇİLERİN METRİS YOLUNDA OLDUĞU SIRADA YAŞANDI

Yaşanan iş cinayetleri ve kötü çalışma koşullarından ötürü günler önce 'köle değiliz' diyerek iş bırakma eylemine başlayan işçilerin gözaltına alınmasının ardından 24'ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, bu sabah ise sevk edilenlerin tamamı tutuklanmıştı.

Sendika tarafından yapılan paylaşımda, şantiyede yaşanan olayın tutuklama kararı verilen işçi ve sendikacıların Metris Cezaevi yolunda olduğu sıralarda yaşandığına ise dikkat çekildi.