3 aydır ücretleri ödenmeyen 7 işçi intihara kalkıştı

3 aydır ücretleri ödenmeyen 7 işçi intihara kalkıştı

Belediye hizmet binası inşaatında taşeron firmaya bağlı olarak çalışan ve 3 aydır ücretlerini alamayan 7 işçi, çatıya çıkarak intihar girişiminde bulundu.

İzmir'in Torbalı ilçesindeki, belediye hizmet binası inşaatında taşeron firmaya bağlı olarak çalışan ve 3 aydır ücretlerini alamayan 7 işçi, çatıya çıkarak intihar girişiminde bulundu. Yanlarına kimseyi yaklaştırmayan işçiler, araya giren çalışma arkadaşlarının bir saatlik çabası sonucunda ikna olarak çatıdan indi.

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Muratbey Mahallesi'nde yer alan Torbalı Belediyesi yeni hizmet binası inşaatında taşeron firmaya bağlı çelik montaj, asma tavan, sıva ve boya-badana işlerinde çalışan toplam 60 işçiye iddiaya göre 1 ile 3 ay arasında değişen sürelerde ücretleri ödenmedi. Kişi başı toplam 3 bin ile 25 bin lira arasında alacağı olan işçilerden 7'si bugün çalıştıkları dört katlı inşaatın tepesine çıkıp, intihar girişiminde bulundu.

Maaşları ödenmediği için evlerine ekmek götüremediklerini belirten işçiler, taşeron firma yetkilileri ve belediyeye tepki gösterdi. Diğer işçilerin durumu bildirmesiyle olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Zaman zaman inşaattan sarkan işçileri polis ikna edemeyince, aşağıdaki diğer işçiler devreye girdi. İşçiler, çatıdaki arkadaşlarını cep telefonu ile arayarak yaklaşık 1 saat ikna etmeye çalıştı. Görüşmelerin sonunda ikna olan 7 işçi, bulundukları yerden indi.

'AYNI DURUMDA OLAN 60 İŞÇİYİZ, EKMEK ALACAK PARAMIZ YOK'

Aşağıdaki çelik montaj işçilerinden Hüseyin Küçük, her gün Menemen'den Torbalı'ya çalışmak için gittiklerini belirterek, "Daha önce de alacaklarımız ödenmedi. Şimdi yine mağdur edildik. Sadece binanın tepesine çıkan 7 arkadaşımız değil. Aynı durumda olan toplam 60 işçiyiz. Ekmek alacak paramız yok" dedi.

'İNŞAATIN TEPESİNE ÇIKAN ARKADAŞLARIMIZ GİBİ BİZ DE MAĞDURUZ'

İşçi temsilcilerinden Şiho Erekli de "Aynı zamanda inşaatta asma tavan işçisi olarak görev yapıyorum. 3 aydır yevmiyelerimizi alamıyoruz. Bizleri ne arayan ne de soran var. Otomobilimi satıp, bazı işçilerin parasını cebimden ödedim. Ama mağduriyetim giderilmedi. İnşaatın tepesine çıkan arkadaşlarımız gibi biz de mağduruz" diye konuştu. (DHA)