16 Yılın İtirafı: Önüne Gelen Müteahhit mi Oldu?

16 Yılın İtirafı: Önüne Gelen Müteahhit mi Oldu?

Kurum, açıklamasında "Kentsel dönüşüm yasası olan 6306 sayılı yasa ya da 3194 sayılı imar kanunda gerekli düzenlemeler devreye girecek" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaat ve şehircilik adına önemli yasal düzenlemeler hazırladıklarını belirterek, “Artık önüne gelen inşaat yapamayacak, müteahhit olamayacak. Firmaları mali yeterliliği ve tecrübesi doğrultusunda sınıflandıracağız” dedi.

AKP politikalarının ‘bel kemiği’ olarak anılan inşaat sektöründe 16 yıldır yağma ve talan bizzat iktidar eliyle uygulanırken, bu sektörde yeni düzenlemeler yapılacağı açıklandı.

YENİ DÜZENLEME YANDAŞIN ÖNÜNÜ AÇAR MI?

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre Firmaların mali gücü ve iş bitirme gücüne göre sınıflandırılacağını dile getiren Bakan Kurum, "Bir firma ruhsata başvurunca bakacağız, bu işin üstesinden gelir mi, gelemez mi? Ona göre süreci yöneteceğiz. Kentsel dönüşüm yasası olan 6306 sayılı yasa ya da 3194 sayılı imar kanunda gerekli düzenlemeler devreye girecek. Bunun altyapısını çalışıyoruz" diye konuştu.

Yeni düzenleme “Yandaşların önü daha da mı açılacak?” sorusunu akla getirdi.